ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Θρησκευτικό εργοτάξιο το κρεμλίνο:Ο Πούτιν θα χτίσει θα χτίσει Μονές και Εκκλησία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: August 4, 2014 at 7:34 am, Last Updated: 
poutinΤου Δ. Πορφύρη Π. Σταφυλά
Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα ανοικοδομηθούν εκ νέου 2 μονές Chudov και VOZNESENSKY και μια εκκλησία που κατεδαφίστηκαν εντός του Κρεμλίνου κατά την σοβιετική περίοδο 1929-1930.

Πρόκειται για την πιο μεγαλεπίβολη αλλαγή του συγκεκριμένου αρχιτεκτονικού τοπίου εδώ και έναν αιώνα. Συζήτησε την πρόταση του σε συνάντησή που είχε με τους Sergueï Sobianine δήμαρχο της Μόσχας, Sergueï Khebnikov κυβερνήτη του Κρεμλίνου, Andreï Batalov αναπληρωτή Γ.Διευθυντή του Μουσείου του Κρεμλίνου και Dmitry Shvidkovsky Πρύτανη του Ινστιτούτου Αρχιετεκτονικής της Μόσχας στην πλατεία Ivanovskaya του Κρεμλίνου δίπλα από το 14ο κτίριο.
Ο πρόεδρος δήλωσε ότι το σχέδιό του περιλαμβάνει την κατεδάφιση διοικητικών κτιρίων για την ανέγερση των χώρων λατρείας. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον προυπολογισμό των εργασιών.Η υλοποίηση του έργου απαιτεί την έγκρισή του από την κοινή γνώμη και την UNESCO.O πρόεδρος Πούτιν υπενθύμισε ότι το 14ο κτίριο ανοικοδομήθηκε το 1930 στη θέση 2 μονών και μιας εκκλησίας. ( Tidewaterreview 1.08.14,ITAR-TASS, vestnikkavkaza.net)
Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια μορφή απάντησης στους απινείς διωγμούς των ουνιτών και δυτικόφιλων σχισματικών ψευδορθοδόξων φασιστοειδών του Κιέβου κατά των ορθοδόξων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Eιδήμονες του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν περίπου 60 επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και μελών του κλήρου της ουκρανικής ορθόδοξης εκκλησίας δικαιοδοσίας του πατριαρχείου Μόσχας από την αρχή του.
Πιο συγκεκριμένα κατέγραψαν 36 απόπειρες υφαρπαγής και επιθέσεων κατά εκκλησιών σε Ternopol, Kirovograd, Soumy, Tchernivtsi, Jitomir, Volhynie, Vinnitsa, Khmelnitsky, Donetsk, Lougansk, Kharkov, Rovno, Kherson και περιοχές του Κιέβου ανακοίνωσε η υπηρεσία του τύπου του ίδιου Ινστιτούτου. Το Ινστιτούτο κατέγραψε ομοίως και απειλές βίας αλλά και επιθέσεις κατά της ζωής ιερέων και μελών της ουκρανικής ορθόδοξης εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας σε Οδησσό.
Οι ειδικοί διευκρίνισαν ότι οι υποθέσεις αυτές που έχουν καταγράψει δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου και δεν δίνουν την πραγματική εικόνα της συχνότητας αυτών των επιθέσεων επειδή “τα μίντια και η ουκρανική εκκλησία αποσιωπούν αυτά τα γεγονότα ».anovit1471273-kremlin-exterior

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου