ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ισχυρή απάντηση στην Τουρκική Προκλητικότητα η άσκηση «Παρμενίων 2014»

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma    " 

Posted: Σεπτεμβρίου 25, 2014 at 12:00 μμ, Last Updated: 
παρμενιων
Η άσκηση  «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» αποτελεί  μια καλή ευκαιρία για  απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση  «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2014», θα είναι εντυπωσιακή τόσο σε αριθμό όσο και σε μέσα. «Ακούστηκε» μάλιστα η συμμετοχή έως και 80 μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, πράγμα όμως αρκετά δύσκολο.

Η άσκηση «Παρμενίων 2014», θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2014.
Σημασία έχει ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία επιθυμεί διακαώς, να «αποστείλει» απάντηση στην Τουρκία, η οποία  ειδικά το τελευταίο διάστημα, προκαλεί από το βόρειο Αιγαίο έως της Κύπρο.
Μόνο στις 22/9/2014 το ΓΕΕΘΑ ανήρτησε τον αριθμό ρεκόρ των 99 παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην ιστοσελίδα του, σε ειδική κατηγορία.!!
Τουρκικές φρεγάτες «σουλατσάρουν» έξω από το Σούνιο , τουρκικά σμήνη μαχητικών αεροσκαφών , οπλισμένων τις περισσότερες φορές, εισέρχονται στο κεντρικό Αιγαίο κτλπ. Η ελληνική ηγεσία γνωρίζει ότι μια καλή απάντηση θα «ηρεμούσε» τους απέναντι ,υπενθυμίζοντας τους ότι είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.
Για τον λόγο αυτό  την τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε από το Αρχηγείο Στόλου, παρουσίαση της Ασκήσεως “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2014”, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εξασκήσεως Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ).
Την εν λόγω παρουσίαση παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία για ενημέρωση προσωπικού και παροχή οδηγιών και κατευθύνσεων. Στην παρουσίαση παρευρέθησαν επίσης ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ και ο Διοικητής ΔΔΜΝ, Αντιναύαρχος (Μ) Ηλίας Δημόπουλος ΠΝ.
Πάντως ένα από τα πολύ πιθανά σενάρια της Άσκησης προβλέπει  και απόβαση από αέρος Τούρκων Κομάντος σε συγκεκριμένο χώρο,( πιθανόν νησί) για την δημιουργία προγεφυρώματος. Έλληνες καταδρομείς  με την βοήθεια εφέδρων θα αναπτυχθούν  στην περιοχή και αφού εξασφαλίσουν  την περιοχή, θα καταστρέψουν  τον εχθρό. Κάτι που άλλωστε κατέδειξε και η χθεσινή αεραπόβαση στον Έβρο ελλήνων καταδρομών.
με πληροφορίες απο hellenicnavy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου