ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΕΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΥΠΕΞ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ       ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ                                                                                   ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ                                                                                                           
ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    Μαυροκορδάτου 11, ΤΚ 106 78 Αθήνα
    Τηλ. 210 3213 835 -  fax 210 3213 876
                      Κιν. 6979315489                                            
                                                                                                       Αθήνα,  7  Οκτ.  2014
                                                                                                                                                                               
                                 ΑΠΕΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ κ. ΥΠΕΞ
Καταδικάζουμε την  τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στην  Ολομέλεια της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών  την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στην οποία, αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, δήλωσε : « Η θέση της Ελλάδος υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “Μακεδονία” και όχι πριν τη λέξη “Δημοκρατία”, που θα χρησιμοποιείται έναντι πάντων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή, έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια, έχει κατ’ επανάληψη δηλωθεί στη Βουλή των Ελλήνων και διεθνώς σε πολυμερείς και διμερείς συναντήσεις. Επί τη βάσει της θέσης αυτής μετέχει ο Έλληνας εκπρόσωπος στη διαδικασία του ΟΗΕ υπό τον κ. Nimetz

Απορούμε πως είναι δυνατόν ο  ΥΠΕΞ και η Κυβέρνηση να ενεργούν  κατά το δοκούν, να μη λαμβάνουν υπόψη τους τα Εθνικά συμφέροντα  και να ανατρέπουν   την  Απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών  του 1992 , σύμφωνα με την οποία  η Ελλάς  «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία  ή παράγωγά της».
Κατά την άποψή μας, η παραπάνω δήλωση του κ. Βενιζέλου  αποτελεί ακραία άσκηση εξωτερικής πολιτικής εις βάρος των Εθνικών συμφερόντων, καθόσον οι προεκτάσεις  της ονομασίας των Σκοπίων με ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “Μακεδονία” όχι μόνον θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες σε όλους τους τομείς της Ελληνικής Πραγματικότητας αλλά θα δώσει και το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να παραχαράσσουν την Ιστορία προβάλλοντας ως αυθεντική «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» την  γλώσσα τους, την ιστορία τους, την κουλτούρα τους, τα προϊόντα και την παραγωγή τους ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις αλυτρωτικές τους βλέψεις εις βάρος της χώρας μας..  
Το όνομα « Μακεδονία» δεν παζαρεύεται ούτε εκχωρείται και  η εξωτερική πολιτική ασκείται με στόχο την  ισχυροποίηση  των Εθνικών θέσεων σε κάθε δικαίωμα της Ελλάδος και όχι με εκχωρήσεις και απεμπόληση Εθνικών και Κυριαρχικών δικαιωμάτων.
                                                                                            Για το Δ.Σ.
                                                                         Ο Πρόεδρος                                                     

                                                                       Ταξχος ε.α.  Ακριώτης  Κωνσταντίνος   

ΠΗΓΗ : " george kapidakis
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη george kapidakis
kapidakisg@gmail.com
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου