ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«ΟΣΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ» ( ΠΛΑΤΩΝ )

                                                                                                                                                  
ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗTA 30/2014                                                                                        
     ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

1.  ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  της 22-10-14
Προς  τους Αξιοτίμους Κυρίους Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, ΥΠΕΘΑ-Αθήνα.
                       
Θέμα: Ευθύνες
--------------------
Κύριοι  Αρχηγοί…..
Οι Τούρκοι ήδη κατέλαβον όλη τη Κυπριακή Α.Ο.Ζ. για Γεωπολιτικούς & Ενεργειακούς σκοπούς και στόχους.
Όλα τα «οικόπεδα» της Κυπριακής Α.Ο.Ζ. τελούν ήδη υπό Τουρκική-Νατοϊκή κατοχή!!!
Πρόκειται για κλέφτες περιουσιών άλλων κρατών!!!
Μετά τη Κυπριακή Α.Ο.Ζ. σειρά έχει η Ελληνική Α.Ο.Ζ. με ότι αυτό συνεπάγεται, για το Αιγαίο και τα νησιά μας.
Φυσικά ακολουθούν Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, κ.λ.π.
Οι γείτονες από Βορρά και Ανατολάς, παρακινούμενοι από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, βράζουν από εθνικισμό και επεκτατισμό και εμείς …..«κότες»!

Τα γεγονότα σας είναι γνωστά. Μην επεκταθώ σε ανάλυση.
Οι γείτονες παίζουν το Γεωπολιτικό & Γεωστρατηγικό σχέδιο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, για τη περιοχή του Αιγαίου, ώστε να αποκλείσουν και στραγγαλίσουν τους Ρώσους στο Βορρά…………..
Σε  περίπτωση που χάσουμε Εθνικά εδάφη και θάλασσες,  οι εφιάλτες θρασύδειλοι πολιτικοί, πιόνια της Ν.Τ.Π. θα ρίξουν τις ευθύνες επάνω σας, ότι δηλαδή εσείς δεν τα καταφέρατε να υπερασπιστείτε την εθνική μας κυριαρχία, τα εθνικά εδάφη, και γενικά τη πατρίδα Ελλάδα.
Η οργή του Λαού και της λαϊκής Δικαιοσύνης θα ξεσπάσει επάνω σας  και οι δοσίλογοι πολιτικοί θα βγούνε λάδι στο νερό, βοηθούντων και των καναλιών T.V. της  Ν.Τ.Π.
Η Κύπρος τώρα ζητάει στρατιωτική βοήθεια, να στείλουμε τουλάχιστον μια φρεγάτα και οι προδότες πολιτικοί δηλώνουν, «Η Κύπρος κείται μακράν»………… 
Επαναλαμβάνουν τη προδοσία του 1974……………
Έχουμε νέα Τουρκική εισβολή σαν αυτή του 1974 ……..
Η υπόθεση θα πέσει στα μαλακά…………
Η επίσκεψη ΕΡΝΤΟΓΑΝ στα κατεχόμενα είχε σκοπό τη προετοιμασία των γεγονότων και εμείς κοιμόμαστε…….
Οι πολιτικοί μας, «Μην ενοχλήσουμε τους Τούρκους»!!!
Επαναλαμβάνω μετά τη Κύπρο, σειρά έχει η Ελλάς.
Λάβετε τα μέτρα σας. Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Θα είναι αδικία να καταδικαστείτε εσείς, ενώ οι πραγματικοί προδότες, οι ηθικοί αυτουργοί της προδοσίας, να «ποιούν την νήσσα».
Αφήσαμε τη προστασία της Κύπρου στους Ισραηλινούς & στους Σιωνιστές Αμερικανούς…
Αφήσαμε τους λύκους να φυλάνε την πατρίδα μας……….
Μην ξεχνάτε ότι πάνω από το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ είναι η ΕΛΛΑΣ.!!! Είσθε Αξιωματικοί του εχθρικού Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, αλλά πάνω από αυτό είσθε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Νομίζετε ότι τζάμπα μας χρεοκόπησαν;;; Μας χρεοκόπησαν για να εισπράττουν οι τράπεζες του προέδρου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας & ΝΤΠ.
Μας χρεοκόπησαν για να μας διαμελίσουν!!!
Σημειώσατε ότι οι πολιτικοί είναι πιόνια και μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας και από αυτήν αντλούν τη δύναμή τους!!! Τα Εθνικά μας θέματα τα έχουν αφήσει στη διάθεση της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας!!!
Στους Μεγιστάνες ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, έχουν παραχωρήσει τη πλειοψηφία των ποσοστών των Ελληνικών κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, πετρελαίων, και φυσικού αερίου  και ο Ελληνικός Λαός στη πείνα, δυστυχία και χρεοκοπία και εσείς 3,60 λέει ο Λαός!!!
Γιατί δεν δημοσιεύουν τις συμβάσεις εκμεταλλεύσεως του ορυκτού πλούτου που έχουν υπογράψει;;;
Οι Τούρκοι βρήκαν στην Ελλάδα πολιτικούς ορντινάντσες της ελίτ της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας  και κάνουν ότι θέλουν!! «Μπάτε σκύλοι αλέστε η Ελλάς»!!  
Χάθηκε ένας Κολοκοτρώνης, ένας Μεταξάς;;;;
Ένας Έλληνας πατριώτης Συνταγματάρχης τέλος πάντων;;;
Η χώρα είναι στο έλεος των Εβραιο-Σιωνιστών του Ρότσιλντ.
Εν τω μεταξύ οι αεροψεκασμοί συνεχίζονται για ύπνωση των  Ελλήνων!!!
Για ενημέρωσή σας θα αναφέρω μόνο δέκα (10) περιπτώσεις-γεγονότα.
1.- Οι πολιτικοί αποδυνάμωσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη πρώτη γραμμή του πυρός, το πρώτο μέτωπο Αμύνης της χώρας.
2.- Έφεραν εκατομμύρια Ισλαμιστές και έτσι κατέρρευσε το εσωτερικό μέτωπο, δεύτερο μέτωπο Αμύνης της χώρας.
3.- Αντιστάσεως μη ούσης, θα μείνουμε από τη Θεσσαλία και κάτω, με σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Ποιός θα αντιδράσει;;;  Μήπως οι Σαμαρο-Βενιζέλοι;;;;;;;;;
4.- Απαιτείται άμεση αλλαγή εξωτερικής πολιτικής, και ο νοών νοείτω…….
5.- Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να μας σώσει από τις επιθέσεις των γειτόνων, αφού οι γείτονες είναι ενεργούμενα όντα και πράκτορές τους !!!
6.- Με την υποταγή στους προδότες πολιτικούς χάσατε ήδη το πόλεμο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
7.- Οι διεθνείς οργανισμοί, ΟΗΕ,- Ε.Ε.,- ΝΑΤΟ, κ.λ.π. δεν μας σώζουν, αφού είναι όργανα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.  Είναι μιλημένοι από τη Σιωνιστική Ν.Τ.Π.
8.- Είμαστε μέσα στο λάκκο με τα φίδια!!! Δεν νομίζετε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε;;;;
9.- Η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία και Ν.Τ.Π. μισεί τον Ελληνισμό, και κάθε τι το Ελληνικό!!!
10.- Οι Σαμαρο-Βενιζέλοι κάνουν ότι διατάξει η A.J.C. ο πρόεδρος αυτής David Harris, & οι πρόεδροι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, & Ν.Τ.Π.  ROTHSCHILDS.
Ο Ελληνικός Λαός φοβάται Εθνική καταστροφή τύπου 1922. 
Θα είναι αδικία να καταδικαστείτε εσείς, ενώ οι εφιάλτες ορντινάντσες πολιτικοί, της ελίτ της Ν.Τ.Π., να χαρακτηρισθούν «Εθνάρχες»…….σαν τη καταστροφή του 1922.
Το παρόν ενέχει θέση ενημέρωσης.
Επί  τούτοις  διατελώ,
                                          Μετά  τιμής

                                 Αντώνης  Ι. Γρυπαίος
                                 Διεθνολόγος
                                 E-mailant.grypaios@gmail.com



2.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 101
Το αναίσχυντο πολιτικό σύστημα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση  των κομμάτων.
Είναι σε όλους μας είναι γνωστή η οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες λόγω της ανίκανης συγκυβέρνησης. Όταν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι μικροκαταθέσεις και οι κατοικίες των φτωχών Ελλήνων κατάσχονται με συνοπτικές διαδικασίες, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ψήφισαν το ακατάσχετο 40% του ποσού της χρηματοδότησής τους. Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε όχι γιατί διαφώνησε, αλλά για διαδικαστικό θέμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, προκειμένου να συζητήσει ή ακόμα και να συμφωνήσει, να παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την πορεία δανεισμού της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρξε, καταψήφισε την τροπολογία. Το χειρότερο είναι, ότι δεν υπόσχεται  να καταργήσει την τροπολογία, όταν έλθει στην κυβέρνηση.

3.  ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ.
Οι Μακεδόνες τίμησαν τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ με επιμνημόσυνο δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας κος Μπουτάρης, οι αντιδήμαρχοί του και όλα τα κόμματα της αριστεράς ήταν απασχολημένα και δεν κατέθεσαν στεφάνι. Από τον Δήμο κατέθεσε ένας "εκπρόσωπος".

4.  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
Την Τετάρτη παρακολούθησα στους ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ το πρώτο μιας σειράς σεμιναρίων με γενικό τίτλο "συνεταιρισμός". Εισηγητής ο εξαίρετος καθηγητής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ειδικός σε θέματα συνεταιρισμών Δρ.Μαριάδης Σταύρος. Εκτός από τα συγχαρητήριά μου στον εισηγητή και τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα ήθελα να παραθέσω κάποια συμπεράσματά μου από αυτά που άκουσα:
1. Οι συνεταιρισμοί απετέλεσαν και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ακόμη και στις αμιγώς καπιταλιστικές, όπως οι ΗΠΑ.
2. Στην Πατρίδα μας οι συνεταιρισμοί, ενώ ξεκίνησαν σωστά, η κομματοκρατία και  κυρίως τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την ΄χώρα τα τελευταία 40 χρόνια τους οδήγησαν στην καταστροφή.
3. Προσελήφθη υπερδιπλάσιος αριθμός υπαλλήλων από τον απαιτούμενο, για να ικανοποιηθούν τα ρουσφέτια των πολιτικών. Έτσι αυξήθηκε υπέρογκα το κόστος και οι συνεταιρισμοί δεν ήταν ανταγωνιστικοί.
4. Η πολυνομία και η συχνή αλλαγή των νόμων και των ΠΔ αποτέλεσαν μια ακόμη τροχοπέδη στην λειτουργία και την ανάπτυξη των συνεταιρισμών.
5. Υπήρξε ελλειπής αν όχι παντελής έλλειψη ελέγχου από πλευράς πολιτείας με αποτέλεσμα τα φαινόμενα διαφθοράς στην διαχείριση να αποτελούν τον κανόνα.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η οικτρή κατάσταση των συνεταιρισμών εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο απαξίωσης της χώρας που με συνέπεια εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 και μετέπειτα, ώστε σήμερα να ξεπουληθεί η Ελλάδα σε εξευτελιστικές τιμές.
                                                Δημήτρης Βαλασίδης.

5.   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘ.96: Το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου ο κ. Βενιζέλος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην  Ολομέλεια της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εκχώρησε ουσιαστικά με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς με την απαράδεκτη τοποθέτησή του: «Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του κ. Μάθιου Νίμιτς και συμμετέχει πάντα σε αυτές εποικοδομητικά και με καλή θέληση.
 Η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μία αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes». Με αυτή την τοποθέτησή του αντιπροέδρου κι υπουργού εξωτερικών ανατρέπεται στην κυριολεξία η πάγια θέση της Ελλάδος ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Αυτή είναι και η ισχύουσα απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την οποία στηρίζει το σύνολο του ελληνικού λαού. Όμως η στάση αυτή της συγκυβέρνησης δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στα άλλα εθνικά ζητήματα (Θράκη, Κύπρος και Βόρειος Ήπειρος).
Μετά την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του, ήρθε η σειρά της εκποίησης των εθνικών συμφερόντων. Οι "μακεδονομάχοι" βουλευτές της ΝΔ, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πήραν θέση για το μείζον αυτό ζήτημα, αφήνοντας υπόνοιες ότι δεν διαφωνούν με την ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης. Τα μεγάλα ΜΜΕ δεν είχαν χώρο στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές τους να ασχοληθούν με το θέμα, γιατί είναι γεμάτα με τους γάμους διάσημων ηθοποιών.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, το κόμμα των Ελλήνων πατριωτών δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε το ιερό όνομα της Μακεδονίας να μην εκχωρηθεί με κανέναν προσδιορισμό και παράγωγο στο γειτονικό κρατίδιο. Καλούμε όλους τους Έλληνες να αγωνιστούν μαζί μας για τα εθνικά μας δίκαια. Αν η συγκυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί, ο λαός έχει την θέληση και την δύναμη να νικήσει και να οδηγήσει τους υπεύθυνους στην δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τα εθνικά εγκλήματα που διαπράττουν.

6.  ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

1. Στη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά 2000 αστυνομικοί και σιδερόφρακτα εμπόδια προστάτεψαν τους εκπροσώπους της κατοχικής κυβέρνησης από τις εκδηλώσεις "αγάπης" του Ελληνικού Λαού. Στις ιδιωτικές παρελάσεις σε όλες της πόλεις οι πολίτες δεν μπόρεσαν να καμαρώσουν τα παιδιά των ΕΔ-ΣΑ και των σχολείων.
2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε ότι "υποφέρουμε από την κρίση". Φαίνεται ότι δεν του φτάνει
 να ζήσει η προεδρική αποζημίωση και κρυώνει χωρίς πετρέλαιο μέσα στο φτωχικό προεδρικό μέγαρο.
3. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μπουτάρης (με μικρό ¨μ") δήλωσε ότι είναι εναντίον των παρελάσεων στις Εθνικές Επετείους. Βεβαίως είναι υπέρ άλλου είδους "ανωμάλων" παρελάσεων.
4. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου επέβαλε να παρελάσουν οι νέοι μας με τον ύμνο του ΕΑΜ, ο οποίος είναι μεταφορά στα ελληνικά σοβιετικού ύμνου. Προσβολή για την Εθνική μας Εορτή, δεδομένου ότι το 1940 δεν υπήρχε ΕΑΜ (την μετέπειτα εγκληματική του δράση την γνωρίζουμε όλοι) και η ηγεσία του ΚΚΕ στήριξε την συμφωνία της ΕΣΣΔ και της χιτλερικής Γερμανίας.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ.

7.   Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνος.
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημήτριου Θεσσαλονίκης επιμνημόσυνος δέηση για τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.
Τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ εκπροσώπησε ο Α' αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Ανάργυρος Σαρήπαπας επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας πολιτευτών, στελεχών και μελών. Στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Σιώκος, μαιευτήρας-γυναικολόγος. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ήταν και πάλι το μόνο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που τίμησε τους Μακεδονομάχους με συμμετοχή στις εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνου.

8. ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
1. Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον.
Αριστοτέλης.
2. Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής. (το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας)
Αριστοτέλης.
3. Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής μη πλουσιώτερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι.
Βίας ο Πριηνεύς.
4. Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν (το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν)
Ισοκράτης.
5. Κυάμων απέχεσθαι. (να απέχεις από τα κουκιά)
(σ.σ. με την έννοια της αποχής από την πολιτική. Τα κουκιά χρησιμοποιούνταν για διεξαγωγή ψηφοφοριών)
Πυθαγόρας.
6. Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται.
Μπέρντολτ Μπρεχτ.
7. Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
Πλάτων.
8. Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν.
9. Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε.
Ουίνστον Τσώρτσιλ.
10. Τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου.
Ναπολέων Βοναπάρτης.
11. Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται.
Κωνσταντίνος Καραμανλής.
12. Η καλύτερη διακυβέρνηση είναι εκείνη όπου ο λαός υπακούει στους άρχοντες κι οι άρχοντες στους νόμους.
Σόλων.
13. Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν.
14. Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους.
Ζώρζ Κλεμανσώ.
15.Οι ηγέτες δεν γεννιούνται ηγέτες. Οι περισσότεροι είναι κατασκευάσματα της κοινής γνώμης.
Bernard Shaw.
16.Το να διατάζεις είναι  πολύ εύκολο, το να κυβερνάς πάρα πολύ δύσκολο.
Γκαίτε.
17.Ψηφίστε αυτόν που υπόσχεται τα λιγότερα, ώστε μετά τις εκλογές να είστε λιγότερο απογοητευμένοι.
Bernard Baruch.
18.Έχω καταλήξει ότι η πολιτική είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να το αφήσουμε στους πολιτικούς.
Σαρλ ντε Γκολ.
(Από το βιβλίο «Μαθήματα Πολιτικού Μάρκετινγκ» των Δ.Βαλασίδη-Λ.Γατσώρη)

9.   Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, στο πρόσωπο του ήρωα της νεωτέρας ιστορίας μας Συνταγματάρχη  Βασιλείου Αβδελά, τίμησε τη διπλή ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (26/10/1912) και του ΟΧΙ (28/10/1940). Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 συνδιοργάνωσε, με πατριωτικές οργανώσεις, σεμνή τελετή.
Προηγήθηκε το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας Θεσσαλονίκης και  ακολούθησε τρισάγιο. Η τελετή έκλεισε με κατάθεση στεφάνων στον τάφο του, όπου εψάλη ο Εθνικός Ύμνος. Το μέλος του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δημήτριος Βαλασίδης έκανε σύντομο χαιρετισμό, ενώ συμμετείχε μεγάλος αριθμός πολιτευτών, στελεχών και μελών του κόμματος.   
Ο Συνταγματάρχης Βασίλειος Αβδελάς ήταν ο Αξιωματικός που συμμετείχε ως ένδοξος μαχητής και στις δύο αυτὲς περιόδους, αλλὰ και στην Μικρασιατικὴ Εκστρατεία και στην Πατριωτική Εθνική Αντίσταση, κατά την διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε από τους κομμουνιστές.
Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία πολλών μελών της οικογένειας του ήρωα. Ο Μιλτιάδης Κουμπλής, δισέγγονός του, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην δράση του ένδοξου προγόνου του και ζήτησε ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ από τους σύγχρονους Έλληνες. Παρών ήταν και ο εγγονός του Αντωνίου Φωστερίδη (Τσαούς Αντόν), γενικού αρχηγού την εθνικών δυνάμεων της Αν. Μακεδονίας, στις οποίες υπηρετούσε και ο Σχης Βασ. Αβδελάς ως ανώτερος διοικητής.

ΠΗΓΗ : " E-MAIL    "
 







 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου