ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Υπέρ του ελέγχου στην πρυτανεία ο Αντ. Λοβέρδος

ΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

24/10/2014
Σύμφωνος με τον έλεγχο στην είσοδο της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ) εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Ερωτηθείς σχετικά, με αφορμή την κρίση που έχει εκδηλωθεί στο ΕΚΠΑ, ανέφερε:

«Στη Βουλή έκανα έκκληση κι επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Να τηρήσουμε κάποιους κανόνες κοινής λογικής όχι κάτι περισσότερο. Δεν είναι δυνατόν, στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο Διοίκησης του μεγαλυτέρου και ιστορικοτέρου Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Αθηνών να μην μπορεί να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, στο Διοικητήριο, στην Πρυτανεία, στο ιστορικό εκείνο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας».
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «είναι πέρα από κάθε λογική» να γίνεται λόγος για ανελευθερία, διότι δεν μιλάμε για το εσωτερικό πανεπιστημιακό χώρο, για εκεί που βρίσκεται το campus του Πανεπιστημίου, όπου, τέτοια μέτρα ενδεχομένως να είναι και δυσκολότερα».
Ακόμη, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν εισήλθει στην Πρυτανεία την Τρίτη, χωρίς άδεια, σύμφωνα με το ΕΚΠΑ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις: «Αυτό προκαλεί κινητοποιήσεις σε μία Αθήνα, μία πόλη που πρέπει να ζήσει από τον τουρισμό , τα αγαθά του οποίου είδαμε φέτος; Δεν θα υπάρξει κοινή λογική; Δεν έχει κανένας το δικαίωμα. Τι πάει να πει είσαι βουλευτής; Είσαι βουλευτής για να παραβιάζεις το Νόμο; Τι πάει να πει είσαι συνδικαλιστής; Όλοι μας, όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδιοτήτων έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε στοιχειώδεις και ελάχιστους κανόνες».
Στο μεταξύ, την πεποίθηση ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να φυλάσσονται και θα πρέπει τα ίδια να βρίσκουν τον τρόπο εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές κατά κύριο λόγο, δευτερευόντως στο διδακτικό προσωπικό και βέβαια και στους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, τους υπαλλήλους. Αλλά είναι περιουσία των φοιτητών. Εκεί θα είναι η ζωή τους. Θέλουμε να φυλάσσεται αυτή η περιουσία; Για το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο, θέλουμε να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου