ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίσαν ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 7, 2014 at 2:00 μμ, Last Updated: 
Tupolev_Tu-95_Marina
Σύμφωνα με τον ιαπωνικό τύπο, μαχητικά αεροσκάφη των  δυνάμεων αυτοάμυνας της Ιαπωνίας, όπως ονομάζεται η ιαπωνικός στρατός , «σηκώθηκαν στον αέρα» για να αναχαιτίσουν  βομβαρδιστικό αεροσκάφος Sukhoi Su-24 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πετούσε κοντά στα σύνορα  της χώρας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass, το ρωσικό Sukhoi Su-24 πέταξε κατά μήκος της ανατολικής ακτής του  ιαπωνικού νησιού  Honshu , και στην συνέχεια επέστρεψε στην ρωσική αεροπορική βάση.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, καθώς το αεροσκάφος πετούσε  πάνω από το νησί της Honshu, πραγματοποίησε ξαφνικά αντίστροφη πορεία προς την περιοχή της χερσονήσου Noto . Η κίνηση αυτή ενεργοποίησε το σύνολο της αεράμυνας της περιοχής, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό, διότι  δεν διαπιστώθηκε  παραβίαση του εναέριου χώρου, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Πριν λίγες ημέρες, ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη  σηκώθηκαν εκ νέου στον αέρα, για να αναχαιτίσουν  ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μακράς εμβέλειας Tu-95.
Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ιαπωνικά μαχητικά σηκώθηκαν για αναχαίτιση των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών,  359 φορές από τον Απρίλιο του 2013 ως τον Μάρτιο του 2014. Ο αριθμός αυτός ήταν αυξημένος κατά 110 σε σχέση με τις ανάλογες αποστολές της αμέσως προηγούμενης περιόδου.
Ρωσία και Ιαπωνία ειδικά το τελευταίο διάστημα ξαναθυμήθηκαν την διένεξη τους, όπως έχει αναφέρει το  Pentapostagma.gr για την ατόλη των κουρίλων νήσων, που κρύβει τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων. Για αυτό και η Ρωσία  πραγματοποιεί επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην περιοχή, συμμετέχοντας σε παιχνίδι νεύρων και έντασης. Ο δυτικός ειρηνικός ωκεανός αποτελεί το επόμενο πεδίο γεωπολιτικών συγκρούσεων τα επόμενα χρόνια.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου