ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Εντός 72 ωρών η Ρωσία διεξήγαγε ασκήσεις και δοκιμές των τριών τύπων πυρηνικών όπλων

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma      " 

Posted: Νοεμβρίου 3, 2014 at 11:10 πμ, Last Updated: 
russia
Η  περιοχή δοκιμών  που εκτείνεται  από τον Ατλαντικό μέχρι τη χερσόνησο Καμτσάτκα, αποτέλεσε  το επίκεντρο των δοκιμών , μαζί με την  περιοχή της Θάλασσας του Μπάρεντς, τη ρωσικής πυρηνικής  «τριάδας»,    αναφέρει ο ρωσικός τύπος πριν από λίγο .

Στην εντελώς αιφνιδιαστική άσκηση,  συμμετείχαν  οι δυνάμεις διαστημικής άμυνας όπως ονομάζονται ΒΚΟ , που είναι υπεύθυνες για εκτόξευση βαλλιστικών διηπειρωτικών  πυραύλων,  ικανών να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, αεροσκάφη της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας ( ξεχωριστός κλάδος των ΕΔ) , η πολεμική Αεροπορία, και ο στόλος των πυρηνικών υποβρύχιων, τα οποία  είναι εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα και πυραύλους Bulava.
Το Σάββατο το πρωί από το διαστημικό κέντρο του Πλεσέτσκ εκτοξεύθηκε πύραυλος Topol-M, που εδράζεται  σε σιλό, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να αντέχει ακόμα και σε θερμοπυρηνική έκρηξη .
Το ΝΑΤΟ σύμφωνα με ανακοίνωση του κατηγορεί την Μόσχα για διενέργεια «ασυντόνιστων στρατιωτικών  αποστολών», κάτι που  ήταν μια τεράστια  απειλή για την πολιτική αεροπορία.
Ο τρίτος τύπος της πυρηνικής τριάδας που μετέφερε πυρηνικά όπλα ήταν  το υποβρύχιο «Γιούρι Ντολγκορούκι» και η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου  «Bulava», Η εκτόξευση αυτή  επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως αναφέρθηκε από το Ευρωπαϊκό τύπο  τον Οκτώβριο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε δημοσίως την δύση, ότι η χώρα του  «δεν ανέχεται κανενός είδους πίεση » και υπενθύμισε σχετικά με την παρουσία των ρωσικών πυρηνικών όπλων.
Άλλωστε το Pentapostagma.gr είχε φιλοξενήσει τις δηλώσεις του ρώσου πρόεδρου, που κατηγορούσε τις ΗΠΑ , για την στάση τους παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, με σκληρή γλώσσα είχε απαντήσει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα για την «εχθρική» όπως είπε στάση του κατά της Μόσχας, ενώ τον προειδοποίησε να σταματήσει τις απόπειρες εκβιασμού γιατί «η διχόνοια μεταξύ των μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στη στρατηγική σταθερότητα του κόσμου».
Αυτό που είπε δηλαδή ο Ρώσος Πρόεδρος είναι, πώς οι προκλητικές κινήσεις των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή, μπορούν να προκαλέσουν πόλεμο με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σε αυτές μπορεί να ενταχθεί και η χρήση πυρηνικών σαφώς.
Πρόκειται για δήλωση που καταδεικνύει την ρωσική στάση προς τις ΗΠΑ. Το Κρεμλίνο αφήνει στην «πάντα» την διπλωματική γλώσσα και μιλά στις ΗΠΑ σε μία γλώσσα που την γνωρίζουν αμφότεροι, προειδοποιώντας για συνέπειες. Αυτή στάση μας γυρίζει πίσω στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Μήπως όμως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο ;
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου