ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ολονύκτιες "μάχες" Ελλαδιτών αλεξιπτωτιστών και Κύπριων καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,   " 

Posted: Νοεμβρίου 7, 2014 at 7:58 πμ, Last Updated: 
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ C-130
Σε σκληρές «μάχες» μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο της Λάρνακας ενεπλάκη η 2η Μοίρα Αλεξιτπωτιστών μετά την χθεσινή επιχείρηση αερομεταφοράς τους στην Κύπρο.
Οι Ελλαδίτες αλεξιιτπωτιστές μετείχαν στην άσκηση ανακατάληψης του αεροδρομιου και στην απόκρουση των τουρκικών «επιθέσεων» και σε όλους ξύπνησαν οι μνήμες του 1974 και της αποστολής ΝίΚΗ, όταν οι Ελληνες καταδρομείς κατάφεραν και κράτησαν ελεύθερο το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Πάντως μία δεύτερη σημερινή άσκηση μεταφοράς και ρίψης εφοδίων από αέρος, ματαιώθηκε και τελικά το δεύρερο μέρος της άσκησης δεν πραγματποιήθηκε.
Οι Ελλαδίτες αλεξιπτωτιστές που χθες γέμισαν τον ουρανό μεταξύ Μαζωτού και Λάρνακας συνασκούντο όλη τη νύχτα με τις μονάδες της Εθνοφρουράς.
Μεταξύ των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών υπήρχε και τμήμα του Επίλεκτου (ή Ειδικού) Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) το οποίο θεωρείται ίσως η καλύτερη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ με πολλές διακρίσεις σε διασυμμαχικές ασκήσεις.
Η σκληρότητα της εκπαίδευσης του ΕΤΑ λέγεται ότι συγκρίνεται μόνο με το επίπεδο που συναντάται στα κέντρα εκαπίδευσης των Ρώσων αλεξιπτωτιστών(άλλωστε μόνο η Ελλάδα και η Ρωσία έχει ενεργές σημαντικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών καθώς στις λοιπές χώρες του ΝΑΤΟ η αερομεταφορά έχει αντικατασταθεί συνθήκως από αεραποβατικές δυνάμεις με ελικόπτερα).
Τα ρωσικά άρματα μάχης Τ-80, τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 και τα γαλλικής κατασκευής (από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού) αναβαθμισμένα γαλλικά ΑΜΧ-30Β2 τα οποία εσχάτως απέκτησαν δυνατότητες νυκτερινού αγώνα, όπως και οι Κύπριοι  καταδρομείς με τον εξεζητημενο (της FN) οπλισμό τους, συνεργάστηκαν άψογα και η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν Ελλαδίτες και Κύπριοι καταδρομείς βρέθηκαν σε συνθήκες «μάχης» να πολεμούν δίπλα-δίπλα.
Χαρακτηριστικό είναι όπως μας το μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας ότι υπήρξαν μέχρι καιδάκρυα συγκίνησης, αγκαλιές και λόγια πίστης στον αγώνα όπως «Μόνο σε εσάς ελπίζουμε» και «Ενωμένοι δεν φοβόμαστε κανέναν».
Το C-130 λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι απογειώθηκε για να επιστρέψει στην Ελλάδα (αφήνοντας αριθμό αλεξιπτωτιστών στο νησί) όπου και προσγειώθηκε στην 112 ΠΜ στις 14.30, χωρίς να υπάρχει κάποια τουρκική κίνηση.
Σε ετοιμότητα υπήρχαν μαχητικά F-16 Block 52+ της 115 ΠΜ όχι μόνο στο έδαφος, αλλά και στον αέρα, έτοιμα να επέμβουν αν η τουρκική Αεροπορία ένιωθε την ανάγκη για παρενοχλήσεις…
Να σημειώσουμε για άλλη μια φορά, όπως από χθες έχουμε τονίσει ότι μαχητικά F-16 της ΠΑ δεν συμμετείχαν στην άσκηση παρά την φημολογία.
Πάντως η αποκάλυψη της άσκησης και της αερομεταφοράς από το defencenet.gr εκανε μεγάλη αίσθηση σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ την επιβεβαίωσε και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Η άσκηση ολοκληρώνεται αύριο…
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου