ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΥΤΙΝ: Η ΜΟΣΧΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

24/11/2014
Η Μόσχα δεν είναι και δεν θα είναι απομονωμένη από τη διεθνή σκηνή, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο TASS.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υποβαθμίσει τον κίνδυνο να υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» για τη ρωσική οικονομία από τις δυτικές κυρώσεις σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής του πετρελαίου και του ρουβλίου.
«Κατανοούμε τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει για εμάς ένα Σιδηρό Παραπέτασμα», ανέφερε ο Πούτιν.
«Δεν θα ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο σε καμία περίπτωση και κανείς δεν θα χτίσει ένα τείχος γύρω μας. Αυτό είναι αδύνατο», υπογράμμισε.
Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι επιδιώκουν να προκαλέσουν «μία αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία μέσω των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει λόγω της ουκρανικής κρίσης.
«Η Δύση έχει ξεκάθαρα δείξει ότι δεν επιδιώκει να αναγκάσει τη Ρωσία να αλλάξει την πολιτική της αλλά ότι θέλει να εξασφαλίσει μία αλλαγή καθεστώτος» δήλωσε ο Λαβρόφ ενώπιον ενός φόρουμ πολιτικών εμπειρογνωμόνων στη Μόσχα.
Σύμρωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, «αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολιτικοί στη Δύση που υποστηρίζουν ότι πρέπει να τεθούν σε ισχύ κυρώσεις που θα κατέστρεφαν τη (ρωσική) οικονομία και θα προκαλούσαν λαϊκές διαμαρτυρίες».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου