ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Το Πακιστάν εκτόξευσε με επιτυχία βαλλιστικό πύραυλο Shaheen 1Α

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 17, 2014 at 10:56 μμ, Last Updated: 
Hatf-IV-Shaheen-1
Λίγες ημέρες μετά την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση του ινδικού βαλλιστικού πυραύλου agni ii, το Πακιστάν εκτόξευσε τον δικό του βαλλιστικό πύραυλο, σε αυτήν την πολύχρονη κόντρα των δύο χωρών , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων kuna.net.kw του Κουβέιτ.
Συγκεκριμένα το Πακιστάν σήμερα  Δευτέρα,  διεξήγαγε μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση  του βαλλιστικού πυραύλου Shaheen 1Α (HATF IV), δήλωσε στρατιωτική πηγή της χώρας.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της στρατιωτικής υπηρεσίας  τύπου του πακιστανικού ΥΠΑΜ αναφέρεται ότι , « η επιτυχής εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου  είχε ως στόχο την εκ νέου επικύρωση  του σχεδιασμού και των τεχνικών παραμέτρων του οπλικού συστήματος. Ο πύραυλος Shaheen1A είναι ικανός να μεταφέρει πυρηνικές και συμβατικές κεφαλές σε απόσταση 900 χιλιομέτρων». Ο Αρχηγός του πακιστανικού Ναυτικού ναύαρχος Muhammad Zakaullah, μαζί με άλλους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους, επιστήμονες και  μηχανικούς, παρακολουθήσαν την εκτόξευση , με το σημείο στόχου να βρίσκεται στην Αραβική Θάλασσα.
«Το εξαιρετικά ακριβές,  εγχώριο σύστημα καθοδήγησης,  του  βαλλιστικού πυραύλου Shaheen 1Α, αποτελεί ένα από τα πιο ακριβή συστήματα πυραύλων παγκοσμίως . Ο πύραυλος αυτός αυξάνει την εμπιστοσύνη  των πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων » στον αγώνα για την διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας,  ενάντια σε κάθε επίθεση», δήλωσε ο Πακιστανός ΑΓΕΕΔ .
Ο Πρόεδρος του Πακιστάν, Μαμνούν Χουσαΐν και ο πρωθυπουργός Nawaz Sharif, εκτίμησαν ως πάρα πολύ θετική  την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση του συγκεκριμένου πυραύλου, και συνεχάρησαν τα στρατεύματα που συμμετείχαν , τους επιστήμονες και τους μηχανικούς για  το εξαιρετικό επίτευγμα τους. Υπενθυμίζεται ότι , στις 13 Νοεμβρίου, το Πακιστάν είχε πραγματοποιήσει μια  ακόμη επιτυχημένη εκτόξευση ενδιάμεσης  σειράς βαλλιστικού πυραύλου Shaheen II (HATF-VI).
Η πολύχρονη κούρσα εξοπλισμών όπως έχουμε αναφέρει και στο Pentapostagma.gr, των δύο αυτών χωρών επηρεάζει την κατάσταση ασφαλείας σε όλη την νότια Ασία.  Επίσης σύμφωνα με γερμανικό άρθρο τον Σεπτέμβριο του 2014,το  Πακιστάν φέρεται να έχει στενές σχέσεις με την Τουρκία σε θέματα κατασκευής πυρηνικών όπλων και πυραυλικής τεχνολογίας , με σκοπό την «μεταλαμπάδευση» τεχνογνωσίας στο τουρκικό ίδρυμα επιστημονικών ερευνών TUBITAK, με σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να αποκτήσει και η Τουρκία πυρηνικές δυνατότητες , κάτι που θα την κατατάξει στις πυρηνικές δυνάμεις. Μεγαλεπήβολα σχέδια τα οποία προτίθενται να υλοποιηθούν μέσω στενής συνεργασίας των πολιτικών ηγεσιών Τουρκίας και Πακιστάν.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου