ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η Γερμανία αποσύρει τις εγγυήσεις για εξαγωγές προς την Ελλάδα

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΡΙΣΚΑ08/12/2014
Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει να εκδίδει πιστωτικές εγγυήσεις για τις εξαγωγές προς την Ελλάδα στο τέλος του έτους, καθώς πλέον οι ιδιώτες δήλωσαν ότι θα καλύψουν τυχόν σχετικούς κινδύνους μη πληρωμής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Tο Reuters, που επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας, αναφέρει ότι η Γερμανία σχεδιάζει να σταματήσει από την 31η Δεκεμβρίου την παροχή των εγγυήσεων αυτών, οι οποίες σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνονται σε χώρες εκτός των 28 κρατών της ΕΕ.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφέρει: «Αποτελεί θετική ένδειξη το γεγονός ότι η ιδιωτική ασφαλιστική βιομηχανία είναι και πάλι έτοιμη να καλύψει τους ελληνικούς κινδύνους. Κατά συνέπεια, είναι λογικό και ορθό για τη γερμανική κυβέρνηση να τερματίσει (την πρακτική)».
Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό κράτος από τον Απρίλιο του 2012 είχε αποφασίσει να παράσχει τις εγγυήσεις για την κάλυψη βραχύχρονων οικονομικών πιστώσεων ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που αφορούν οφειλές ελλήνων πελατών σε γερμανικές επιχειρήσεις.
Οι εγγυήσεις προσφέρουν ασφάλεια στους εξαγωγείς και στις τράπεζες που έχουν συναλλαγές με αγορές όπου υπάρχει κίνδυνος μη πληρωμής.
Περίπου 200 γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και 800 ελληνικές εταιρείες επωφελήθηκαν των εγγυήσεων αυτών κατά τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια, σύμφωνα με το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου