ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πώς θα γιορτάσει η Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Πώς θα γιορτάσει η Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων
    Μια μεγάλη γιορτή με μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και εκπλήξεις, έχει προγραμματίσει οΔήμος Αθηναίων για την παραμονή των Χριστουγέννων στο κέντρο της πόλης.
    Στο κέντρο των εκδηλώσεων θα βρεθεί η πλατεία Συντάγματος. Από νωρίς το πρωί, το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσική, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος


    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα θα ακουστούν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και το Θησείο θα γεμίσει με χρώματα και σχήματα.
    Οι εκδηλώσεις της παραμονής των Χριστουγέννων θα κορυφωθούν στην πλατεία Συντάγματος, με το σόου «Circus Explosiva – The Return!» από την ομάδα Νεφελόπετρα. Εννέα performers, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες θα εκτελέσουν επικίνδυνα ακροβατικά για το κοινό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την παραμονή των Χριστουγέννων:
Πλατεία Κλαυθμώνος
11.00 - 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για την κατασκευή χριστουγεννιάτικων ψηφιδωτών. Από ταΠαιχνιδοκαμώματα.
12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για την κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Από τα Παιχνιδοκαμώματα.
12.30 - 13.00 Μουσικός περίπατος με την ορχήστρα «Τα ζώα του Δάσους».
13.00 - 15.00 Μουσικό εργαστήρι: Ο κύκλος των μικρών τυμπανιστών. Σε όλα τα παιδιά θα μοιραστούν κρουστά μουσικά όργανα. Από την Artventure.
15.00 - 16.00 Θεατρική παράσταση «Μήπως ονειρεύομαι;» από την ομάδα Τελίτσα: Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά από 1 έως 3 ετών και αναφέρεται στην ιστορία της Φαίδρας. Η Φαίδρα είδε στον ύπνο της πως ένα μαγικό κόκκινο μπαλόνι μπήκε στο δωμάτιό της. Όταν η Φαίδρα χάνει το μπαλόνι, η περιπέτεια ξεκινά.
16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Δυο συναχωμένοι πιγκουίνοι» από το Θέατρο Αερόπλοιο: Ένα χριστουγεννιάτικο θέαμα γεμάτο χορούς και τραγούδια, για μικρούς και μεγάλους. Ένα περιπετειώδες ταξίδι σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο με οδηγούς δύο συναχωμένους πιγκουίνους που λένε τα κάλαντα...
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης
11.00 Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων
Πεζόδρομος Ηρακλειδών, Θησείο
12.00 - 14.00 «Ο δικός μου δρόμος!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Φανταστικοί δρόμοι γεμίζουν με τεχνικές κολλάζ και ζωγραφικής, σχήματα, χρώματα και λουλούδια. Από την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες».
Μουσική σκηνή πλατείας Συντάγματος
17.30 - 19.30 Μουσικοθεατρική παράσταση «Circus Explosiva» από την ομάδα Νεφελόπετρα. H Νefelopetra ιδρύθηκε το2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη, και είναι μια ομάδα που συνδυάζει τη μουσική, το χορό και τα εικαστικά, χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες - μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts. Η παράσταση Circus Explosiva είναι εμπνευσμένη από το τσίρκο. Επιρροές της, το Big Fish του Τιμ Μπάρτον και το βιβλίο του Σελ ΣίλβερσταϊνWhere the Sidewalk Ends.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου