ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τρεις χρυσές διακρίσεις για την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος

ΣΤΑ ENVIRONMENTAL AWARDS

29/12/2014
Τρεις χρυσές διακρίσεις απέσπασε η ΑΒ Βασιλόπουλος στην πρόσφατη τελετή βράβευσης των Environmental Awards 2015. 

Η εταιρεία, κατάφερε και πάλι να διακριθεί για τις καλές πρακτικές της στο περιβάλλον και να αποσπάσει τρία GOLD βραβεία στις κατηγορίες «Ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση», «Αποτύπωση και παρακολούθηση εκπεμπόμενων αερίων θερμοκηπίου» και «Μείωση επιβλαβών ουσιών για τη στιβάδα του όζοντος», αποδεικνύοντας ότι προτεραιότητά της αποτελεί η εφαρμογή προγραμμάτων που ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση» έρχεται ως επιστέγασμα του Συστήματος Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών που εφαρμόζει η ΑΒ από το 2003.  Συγκεκριμένα, στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανακύκλωσης που βρίσκονται σε 65 καταστήματα ΑΒ, οι πελάτες μπορούν να ανακυκλώσουν έως και 7 υλικά (πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά, γυάλινες φιάλες, πλαστικές σακούλες, μεταλλικούς περιέκτες και πλαστικά δοχεία), ενώ στα μικρότερα κέντρα ανακύκλωσης μπορούν να ανακυκλώσουν πλαστικά και μεταλλικά κουτιά. 
Η δεύτερη χρυσή διάκριση στην κατηγορία «Αποτύπωση και παρακολούθηση εκπεμπόμενων αερίων θερμοκηπίου», αφορά στην καταγραφή, καταχώρηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων δράσεων με στόχο τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.  Με τα σημερινά δεδομένα και σε συνέπεια αυτών των συστηματικών δράσεων, έχει μειώσει το αποτύπωμα της κατά 24%».
Επίσης, στον ίδιο θεσμό η ΑΒ έλαβε το GOLD βραβείο στην κατηγορία «Μείωση επιβλαβών ουσιών για τη στιβάδα του όζοντος». Προς αυτή την κατεύθυνση, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αναπτύξει προγράμματα για τη σωστή διαχείριση των ψυκτικών ρευστών στις εγκαταστάσεις της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΒ κατάφερε το 2014 να αντικαταστήσει το 100% των ψυκτικών υγρών που είναι επιβλαβή για το όζον.
Η βράβευση της εταιρείας ολοκληρώθηκε με ένα GRAND βραβείο, ως αποτέλεσμα της τριπλής διάκρισής της στα Environmental Awards.
Η τετραπλή αυτή αναγνώριση επιβεβαιώνει τη διαρκή προσπάθεια και την προσήλωση της μεγάλης αλυσίδας σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, «τροφοδοτώντας» την με ακόμα περισσότερη θέληση για να συνεχίζει να εφαρμόζει προγράμματα φιλικά προς το περιβάλλον. 

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου