ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Τι χρώμα έχει η γλώσσα σου;

Posted: Δεκεμβρίου 25, 2014 at 10:47 πμ, Last Updated: 

η-γλώσσα-για-την-υγεία-μας
 Το χρώμα της γλώσσας ένδειξη προβλημάτων υγείας


Όσο παράξενο και αν ακούγεται, είναι γεγονός ότι η κατάσταση της γλώσσας μας αποτελεί μία σημαντική ένδειξη για τη συνολικότερη κατάσταση υγείας μας. Τόσο οι αρχαίοι Κινέζοι ιατροί όσο και οι ιατροί της εποχής μας συμφωνούν ότι μία γρήγορη εξέταση της γλώσσας μπορεί να αποβεί άκρως διαφωτιστική.
Το χρώμα της γλώσσας αποδεικνύει πολλά για την υγεία μας
Μία υγιής γλώσσα έχει συνηθέστερα έναν ελαφρύ ροζ χρωματισμό. Αντιθέτως, όμως, μία γλώσσα με διαφορετικό χρώμα αποτελεί ένδειξη κάποιας πάθησης. Μια γλώσσα που μοιάζει υπερβολικά «χλωμή» ίσως αποτελεί ένδειξη χαμηλής αιμογλοβίνης.
Καθώς η γλώσσα διαθέτει τόσα πολλά αιμοφόρα αγγεία εντός της, τα χαμηλά επίπεδα αιμογλοβίνης στην κυκλοφορία του αίματος την επηρεάζουν γρήγορα και σημαντικά. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο όπως το συκώτι μπορεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.
Μία γλώσσα που έχει έντονο κόκκινο χρώμα αποτελεί πιθανόν ένδειξη φλεγμονής εξαιτίας της έλλειψης τόσο σιδήρου όσο και βιταμίνης B. Οι ποικίλες βιταμίνες του συμπλέγματος B μπορούν να αποκτηθούν από μία ποικιλία (διατροφικών) πηγών, συμπεριλαμβανομένων: οστρακοειδών, ξηρών καρπών, και αποξηραμένων βερίκοκων.
Μία γλώσσα χρώματος μωβ μπορεί να αποτελεί ένδειξη υψηλών επιπέδων χοληστερόλης ή περίπτωση χρόνιας βρογχίτιδας. Ούτως ή άλλως, δεν μπορείτε να επιτύχετε ωφέλιμα αποτελέσματα μόνο από αλλαγές στη διατροφή στην περίπτωση που η γλώσσα σας αποκτήσει μωβ χρώμα. Θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας.
Η υφή και τα επίπεδα υγρασίας της γλώσσας βοηθούν στη διάγνωση
Εάν εμφανίζετε κόκκινες μικρές «περιοχές» στην άκρη της γλώσσας σας ίσως οφείλεται στην κατανάλωση υπερβολικά ζεστών ροφημάτων. Εάν, πάντως, οι ερυθρές περιοχές – κηλίδες είναι πιο εκτεταμένες και τα ούλα σας εμφανίζουν επίσης αντίστοιχα σημάδια, τότε πιθανώς χρειάζεστε βιταμίνη C.
Η ξερή γλώσσα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα πρησμένων σιελογόνων αδένων. Όταν έχετε υπερβολικά επίπεδα στρες, τα όργανα παραγωγής σιέλων ενδέχεται να έχουν δεχθεί βλάβες.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε μικρή ποσότητα χυμού λεμονιού με μιλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια πιείτε το, αφήνοντας ο να παραμείνει για λίγο στους σιελογόνους αδένες σας πριν την κατάποσή του. Αυτή η κίνηση θα λύσει το πρόβλημά σας. Πάντως, εάν η «ξηρή γλώσσα» επιμείνει ως κατάσταση, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε μία σοβαρότερη πάθηση όπως το σύνδρομο Sjorgren’s, και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε έναν γιατρό.
pentapostagma.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%cf%87%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85.html#ixzz3N2kQ4cfS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου