ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Der Spiegel: Η Ρωσία και η Κίνα ετοιμάζουν συμμαχία και στο διάστημα!


Posted: Δεκεμβρίου 28, 2014 at 6:57 πμ, Last Updated: 
china

Οι γεωπολιτικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, και σε όλον τον κόσμο , παρατηρούνται όχι μόνο στη Γη, αλλά και στο διάστημα, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν δημιουργήσει μια νέα συμμαχία, και στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος, σε αντίθεση με δυτικούς οργανισμούς όπως την NASA και την ESA, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η νέα διαστημική συνεργασία ξεκίνησε τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της σινο-ρωσικής διαστημικής έκθεσης στο Χαρμπίν, όπου ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Rogozin, πρότεινε στην Κίνα την από κοινού ανάπτυξη διαστημικών συστημάτων στο γήινο ηλιακό σύστημα.
Τον Νοέμβριο, κατά την διάρκεια της έκθεσης «Air Show China 2014» στην πόλη του Zhuhai, ο επικεφαλής της Roscosmos, Oleg Ostapenko δήλωσε ότι η Ρωσία, προσβλέπει σε συστήματα για την ρωσική αεροδιαστημική βιομηχανία, που θα κατασκευάζονται στην Κίνα. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει , ότι αυτό γίνεται πραγματικότητα, λόγω των ανηλεών ευρωπαϊκών κυρώσεων που απαγορεύουν την εξαγωγή προηγμένης τεχνολογίας από την ΕΕ, στην Ρωσία. Η Ρωσία θα είναι σε θέση επίσης να αναπτύξει στην Κίνα το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GLONASS, και το Πεκίνο επιθυμεί «διακαώς» τους ρωσικούς πυραύλους φορείς, καθώς και τους κινητήρες πυραύλων.
Επιπλέον, οι Ρώσοι κοσμοναύτες θα ανταλλάξουν εμπειρίες στο μέλλον, με συχνές επισκέψεις στην κινεζική μονάδα διαστήματος «Tiangong-1″, και οι Κινέζοι αστροναύτες με την σειρά τους θα μεταβούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το Der Spiegel σημειώνει ότι η επίσκεψη κινέζων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) , είναι απίθανη, λόγω του νομικού δικαίου των ΗΠΑ, το οποίο απαγορεύει την είσοδο κινέζων σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.
Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο , ομάδες εργασίας και των δύο χωρών, είναι αποφασισμένες να ολοκληρώσουν το κοινό σχέδιο των δύο κυβερνήσεων, γράφει το Der Spiegel. Ήδη τον Ιανουάριο, επιστήμονες από την Κίνα και την Ρωσία, πρόκειται να συναντηθούν και να αναπτύξουν ένα σχέδιο συνεργασίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας (ΙΚΙ) RAS Λέβ ζελένι .
Σύμφωνα με άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, η Ρωσία «παραδίδει « στην Κίνα «γη και ύδωρ», θέλοντας να την έχει στο πλευρό της την στιγμή που η δύση , με τις συνεχείς κυρώσεις την απομακρύνει από Ευρώπη . Το πρόβλημα όμως είναι για τους αμερικανούς, η απόκτηση πολύτιμης υψηλής τεχνογνωσίας από τους κινέζους και στο διάστημα, κάτι που θα τους καταστήσει « λίαν επικίνδυνους αντιπάλους και σε αυτήν την διάσταση».
pentapostagma.gr


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/der-spiegel-%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87.html#ixzz3NDHBucyy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου