ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Συντονιστικό 3 ΕΑΑ: Απάντηση κομμάτων για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (ΔΕΣΜΕΥΣΗ)

Ε.Α.Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Στη συνέχεια των επιστολών που απέστειλε το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικώνστους Αρχηγούς των κομμάτων Ν.Δ. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΑΝ.ΕΛ - ΠΟΤΑΜΙ - Κ.Κ.Ε. και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με τις οποίες τους καλούσε να λάβουν επίσημη θέση επί του θέματος της πλήρους εφαρμογής των γνωστών αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ, έχουμε τις ακόλουθες αντιδράσεις των... εν λόγω κομμάτων:


α. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κος Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο κο Τ.Χατζή που μεταδόθηκε το Σάββατο 18-01-2015 δεσμεύτηκε ότι ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. στην κατάσταση της 31-07-2012, περιλαμβανομένων και των αντίστοιχων αναδρομικών, εντός δύο ετών.

β. ΠΟΤΑΜΙ:

Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) συναντήθηκαν με τον κο Σ. Θεοδωράκη την 19-01-2015 στα Γραφεία του κόμματος, κατόπιν προσκλήσεως του κου Θεοδωράκη. Ο κος Θεοδωράκης υποστήριξε την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε οτι ως κυβερνητικός εταίρος θα πιέσει ώστε να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε για τα θέματα που έχουν σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κο Θεοδωράκη να επιφυλλάσεται για την εφαρμογή τους γιατί δεν γνωρίζει πλήρως την οικονομική κατάσταση της χώρας.

γ. ΑΝ.ΕΛ.:

Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) συναντήθηκαν με τον κο Π. Καμμένο την 20-01-2015 στα Γραφεία του κόμματος, κατόπιν προσκλήσεως του κου Καμμένου. Ο κος Καμμένος υποστήριξε την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε οτι ως κυβερνητικός εταίρος θα μεριμνήσει ώστε να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε για τα θέματα που έχουν σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Εναπόκειται στα Μέλη μας να εκτιμήσουν την βαρύτητα των ανωτέρω δεσμεύσεων και να κρίνουν ανάλογα.

Επί του παρόντος τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν λάβει επίσημη θέση, αλλά θα αναμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να δημοσιοποιήσουμε τις ενδεχόμενες δεσμεύσεις τους.

Υποστράτηγος ε.α. Ε. Δανιάς Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ. Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α. ε.α. Ι. Κρανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου