ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Θερμαντικό ρόφημα για τα κρύα του Χειμώνα! ! !

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Θερμαντικό ρόφημα για τα κρύα του Χειμώνα! ! !
Εντάξει, καλό είναι, αλλά πιο εύκολα φτιάχνεις ένα τσάι του βουνού, ένα φασκόμηλο κτλ που αφθονούν στην ελληνική φύση.
    Ένα καλό θερμαντικό αφέψημα που βοηθάει το σώμα και την ψυχή! Θερμαίνει τα κρύα άκρα (χέρια – πόδια), ζεσταίνει μέχρι το κόκαλο, ανακουφίζει από πόνους αρθρίτιδας, αυξάνει τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία και χαλαρώνει τους πιασμένους μυς. Ηρεμεί το νου, το σώμα και τη ψυχή.
Συστατικά για το θερμαντικό αφέψημα
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (1-2 cm)
Φλούδα από ½ λεμόνι, βιολογικό
1 πρέζα φρέσκο μαύρο πιπέρι (η περισσότερο αν αρέσει) ή 1 πρέζα κανέλα (αν δεν αρέσει το πιπέρι)
1 λίτρο καυτό νερό
Εκτέλεση
    Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη. Πλένουμε καλά το λεμόνι και τρίβουμε επίσης στο λεπτό τρίφτη την φλούδα. Ανακατεύουμε το τζίντζερ με το λεμόνι και το πιπέρι ή την κανέλα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα φίλτρο για τάσι και τοποθετούμε το φίλτρο σε μία κανάτα. Περιχύνουμε το μείγμα με ένα λίτρο καυτό νερό, κλείνουμε την κανάτα με το καπάκι ή ένα πιάτο και περιμένουμε 10 λεπτά πριν βγάζουμε το φίλτρο.
    Μπορούμε να μεταφέρουμε το ρόφημα σε ένα θερμός και να το πίνουμε σταδιακά στην διάρκεια της ημέρας.
Προσοχή
    Άτομα με υψηλή πίεση, γαστρίτιδα ή έλκος, διαβήτη πρέπει να συνεννοηθούν με τον ιατρό τους αν μπορούνε να πίνουν αυτό το ρόφημα!
    Τι άλλο μας προσφέρει αυτό το θερμαντικό αφέψημα Τζίντζερ: Το τζίντζερ περιέχει βιταμίνη Cμαγνήσιο και βιταμίνη Β6, σημαντικά συστατικά για μία καλή άμυνα, επίσης καψαϊκίνη που θερμαίνει, βοηθάει την πέψη (ναυτία, φουσκώματα), είναι αντιφλεγμονώδες και καταστρέφει ανεπιθύμητα βακτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου