ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Έτοιμο να «οργώσει» το Αιγαίο Πέλαγος και το δεύτερο υποβρύχιο Type 209 «Ματρώζος»


Posted: Ιανουαρίου 22, 2015 at 10:27 μμ, Last Updated: 
hellas
Τον πρώτο υποβρύχιο Type 209 «Πιπίνος», ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμές κατάδυσης και ασκήσεις  εκτόξευσης τορπίλης.

Το  ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει επί του παρόντος την τελική σειρά των δοκιμών και βελτιώσεων στο έτερο υποβρύχιο «Ματρώζος» του ιδίου τύπου , στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά.
Σύμφωνα με το επιτελείο του πολεμικού ναυτικού,  το υποβρύχιο «Ματρώζος» αναμένεται να  τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία τον Φεβρουάριο και θα είναι το δεύτερο υποβρύχιο, μετά τον «Πιπίνο» που τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία  τον Οκτώβριο του 2014, που θα οργώνει το Αιγαίο.
Εν τω μεταξύ, το υποβρύχιο «Πιπίνος»,  ολοκλήρωσε  με επιτυχία τις ασκήσεις εκτόξευσης τορπίλης στον κόλπο του Σαρωνικού, πριν συμπεριληφθεί στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού για υπηρεσία. Ο Πιπίνος  είχε ολοκληρώσει τις απαραίτητες δοκιμές ασκήσεις κατάδυσης  νωρίτερα τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με  ανάλυση στο pentapostagma.gr, η ένταξη στο πολεμικό ναυτικό μας 2 επιπλέον υπερσύγχρονων υποβρυχίων Type 209 , θα αυξήσει κατακόρυφα την επιχειρησιακή ισχύ του ναυτικού στο Αιγαίο. Ως γνωστόν οι τούρκοι θεωρούν τον συγκεκριμένο τύπο υποβρυχίου άκρως επικίνδυνο, ειδικά  για τις νέες φρεγάτες τύπου MILGEM.
Με την προσθήκη αυτών των δύο υποβρυχίων και τον «Παπανικολή» , το Αιγαίο θα « ελέγχεται» και φυλάσσεται ακόμα πιο αποτελεσματικά.
Έχουν γραφτεί  και έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για την απόκτηση αυτών των υποβρυχίων , αλλά ένα είναι σίγουρο. Αυτοί που καταλαβαίνουν λίγο παραπάνω από στρατιωτικά θέματα, αλλά και αυτοί που δεν είναι γνώστες, «ακούγοντας και μόνο την ένταξη δυο νέων υπερσύγχρονων υποβρυχίων στο πολεμικό ναυτικό », κατακλύζονται από ένα αίσθημα ικανοποίησης και σιγουριάς.
Αυτή η σιγουριά είναι που κάνει κάθε έλληνα και ελληνίδα να ασχολείται απερίσπαστος με τις εργασίες του, θεωρώντας και έτσι είναι, ότι η Πατρίδα μας είναι ασφαλής.
pentapostagma.gr



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%cf%81%ce%b3%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%af%ce%bf-%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%82.html#ixzz3PfjDFD00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου