ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Λάδι καρύδας: Κάντε το τον καλύτερό σας… σύμμαχο!


Posted: Φεβρουαρίου 9, 2015 at 7:19 πμ, Last Updated: 
Το λάδι καρύδας στην μαγειρική έχει γίνει πολύ μόδα τον τελευταίο καιρό και σίγουρα όλο και κάποιες από εσάς το έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Πόσες όμως γνωρίζετε ότι εκτός από σύμμαχος υγείας, το συγκεκριμένο αυτό λάδι μπορεί να μεταμορφωθεί και σε σύμμαχος ομορφιάς. Με άλλα λόγια τα κάνει όλα και… συμφέρει.

Λευκάνετε τα δόντια σας: Πάρτε μια κουταλιά λάδι καρύδας (μοιάζει με βούτυρο) και δαγκώστε το για 5 λεπτά. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, η κίνηση αυτή βοηθά στη λεύκανση των δοντιών, δίνει μια φρέσκια αναπνοή και ταυτόχρονα τραβάει τις τοξίνες από το στόμα σας.
Ρίξτε το στο… τηγάνι: Δε θα μπορείτε να αντισταθείτε στα ποπο κορν από λάδι καρύδας. Η χοληστερόλη σας από την άλλη δε θα επιβαρυνθεί και ταυτόχρονα οι θερμίδες δε θα πάρουν την άνω… βόλτα.
Smoothies με καρύδα: Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στο smoothie σας. Θα σας δώσει πολύ ενέργεια! Μπορεί να σας ακούγεται κάπως περίεργο και όχι και τόσο γευστικό, αλλά να σας υπενθυμίσουμε ότι αποτελεί το αγαπημένο drink των διασημότερων μοντέλων. Εσείς θα τους αντισταθείτε;
Κρέμα ξυρίσματος: Σας ερεθίζει το ξυραφάκι; Το λάδι καρύδας θα σας σώσει! Βάλτε μια ποσότητα επάνω στα πόδια σας, πριν από το ξύρισμα και το ξυράφι σας θα γλιστράει ομαλά, κάνοντας ένα βαθύ ξύρισμα. Επίσης, στο τέλος της διαδικασίας τα πόδια σας θα είναι ενυδατωμένα.
Απολέπιση σώματος: Φτιάξτε το δικό σας scrub σώματος( έρχονται και γιορτές άλλωστε) και αφήστε τους άλλους να ψάχνουν τα μυστικά της απαλότητάς σας. Ανακατέψετε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη με μια ίση ποσότητα λιωμένο λάδι καρύδας, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε πάνω στο δέρμα σας.
Ντεμακιγιάζ: Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλές από εσάς κοιμηθήκατε βαμμένες( και εμείς… τι να λέμε τώρα) μόνο και μόνο επειδή είχατε ξεμείνει από γαλάκτωμα. Το λάδι καρύδα όμως είναι η λύση! Ένα κουταλάκι του γλυκού (ή και λιγότερο) μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ, που είχατε όλη την ημέρα. Τρίψτε μια κουταλιά λάδι καρύδας κατευθείαν επάνω στο δέρμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Αντιμετωπίστε τα πετσάκια: Περάστε μια μικρή( ως και ελάχιστη) ποσότητα από το λάδι πάνω σε καθένα από τα πετσάκια σας και αφήστε το για λίγη ώρα. Το λάδι καρύδας θα ενισχύσει τα νύχια σας και θα ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα, κάνοντας τα χέρια σας να φαίνονται πιο νεανικά.
Καθαρίστε τις πληγές: Παραπατήσατε και πέσατε. Το λάδι καρύδας μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος για τις πληγές σας καθώς τα λαυρικό οξύ που περιέχει, σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Κατά της ακμής: Γενικώς σβήνει τα… σπυράκια. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθάνε το δέρμα με τάσεις ακμής. Μία σταγόνα λάδι καρύδας πάνω στο σπυράκι μπορεί καταπολεμήσει τα βακτηρίδια που το δημιούργησαν. Μία μέρα μετά, το σπυράκι έχει συρρικνωθεί. Εκτός αυτού, ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.
queen.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%8c-%cf%83%ce%b1%cf%82.html#ixzz3RMve5XcK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου