ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι online συναλλαγές ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια παγκοσμίως

Θέλω να μάθω για τον BizBiz και να ανοίξω νέες περιοχές σε όλο τον κόσμο
163
Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!

Οι online συναλλαγές ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια παγκοσμίως
Οι Παγκόσμιες Τάσεις για το Διακρατικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Οι online συναλλαγές ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια παγκοσμίως και θα διπλασιαστούν τα επόμενα 4 χρόνια.
Τα αποτελέσματα από μία νέα έρευνα, που ζητήθηκε από τη FedEx και υλοποιήθηκε από τη Forrester Consulting, σχετικά με τις προτεραιότητες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών από όλον τον πλανήτη που ψωνίζουν online, καταδεικνύει πόσο δημοφιλές έχει γίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι online συναλλαγές αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1 τρις δολάρια παγκοσμίως, ενώ προβλέπεται ότι θα διπλασιαστούν τα επόμενα 4 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Forrester Research.

Η έρευνα «Κατακτώντας την Ευκαιρία του Διακρατικού Εμπορίου» προσφέρει μεγαλύτερη κατανόηση της αγοραστικής συμπεριφοράς στο παγκόσμιο διακρατικό ηλεκτρονικό εμπόριο. Για τους σκοπούς της έρευνας, πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με περισσότερους από 9.000 καταναλωτές σε 17 χώρες και περιοχές, αλλά και με μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγική δραστηριότητα.
Βασικά Αποτελέσματα:
  • Πρωταρχικοί προορισμοί για το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ οι καταναλωτές δήλωσαν διακρατικές αγορές και από τις 17 διεθνείς αγορές που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, οι ΗΠΑ, η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι τρεις μεγαλύτεροι εξαγωγείς αγαθών στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
  • Οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν τα προϊόντα τους από γνωστά, μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε κάθε χώρα που συμπεριλήφθηκε στην έρευνα δήλωσε ότι τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι η πρώτη τους επιλογή από 5 τρόπους διακρατικού εμπορίου. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν πως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εισέλθουν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές είναι μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων.
  • Οι φόροι και οι δασμοί περιορίζουν τις διακρατικές συναλλαγές. Ενώ το κόστος μεταφοράς και ο χρόνος παράδοσης είναι στις προτεραιότητες των καταναλωτών, το 35% των ερωτηθέντων παγκοσμίως δήλωσε πως οι υψηλοί δασμοί λειτουργούν ανασταλτικά στο διακρατικό ηλεκτρονικό εμπόριο, με τα υψηλότερα ποσοστά στον Καναδά (62% των Καναδών θεωρούν πως οι φόροι και οι δασμοί αποτελούν πρόβλημα). Γερμανία και Βραζιλία σημείωσαν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας (48%). Η επίδραση που έχουν φόροι και δασμοί υπογραμμίζεται και σε ερώτηση για την άρση των δασμών. Το 56% των καταναλωτών διεθνώς δήλωσε πως θα αύξανε τις διακρατικές αγορές αν οι αγορές έως 200 δολάρια ΗΠΑ δεν είχαν δασμούς, ενώ εκτιμούν πως η αύξηση θα κυμαινόταν από 26 έως 75%.
«Οι τοπικές αγορές της Νότιας Ευρώπης έχουν συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας νέες προκλήσεις για τις μικρές επιχειρήσεις. Θεωρώ πως η Ελλάδα παράγει και μεταποιεί αγαθά μοναδικής ποιότητας και αξίας, που έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τις αγορές σε όλον τον πλανήτη. Με την τοπική μας εμπειρία και το παγκόσμιο δίκτυο της FedEx, μπορούμε να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν τη βιωσιμότητά τους, εκμεταλλευόμενες τις σταθερά ανερχόμενες τάσεις του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου», δήλωσε σχετικά ο Αντώνης Τσεσμελής, Εμπορικός Διευθυντής της Orbit Couriers.
Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο ενισχύεται, οι διακρατικές συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου φαίνεται πως αυξάνονται επίσης, προσφέροντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους καταναλωτές το πλεονέκτημα μιας συναρπαστικής, παγκόσμιας αγοράς. Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές επιλέγουν προμηθευτή (σύσταση φίλου, μηχανές αναζήτησης, διαφημίσεις κ.λπ.), τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται, χωρίς αμφιβολία, από τη συνεργασία με έναν πάροχο υπηρεσιών διανομής, μεταφοράς και logistics με παγκόσμια εμπειρία και ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο, που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εισέλθουν στις διεθνείς ηλεκτρονικές αγορές από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2014 και υλοποιήθηκε από τη Forrester Consulting για λογαριασμό της FedEx, συμπεριέλαβε καταναλωτές που είχαν αγοράσει αγαθά online μέσα στους προηγούμενους 12 μήνες, από τις παρακάτω χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ινδία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Μεξικό, Νότια Κορέα, Πουέρτο-Ρίκο, Σιγκαπούρη, Χονγκ-Κονγκ.
Μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα εδώ: www.fedex.com/ecommerce 


ΠΗΓΗ : Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=57103:-oi-online-synallages-ksepernoyn-to-1-tris-dolaria-pagkosmios&catid=79:e-epixeirein&Itemid=553#ixzz3StJ3cH4u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου