ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κατά 143% αύξησε τις εξαγωγές όπλων η Κίνα μέσα σε πέντε χρόνια

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Κατά 143% αύξησε τις εξαγωγές όπλων η Κίνα μέσα σε πέντε χρόνια
Nαί, αλλά είναι Κινέζικα.

Δηλαδή, μιάς χρήσεως. Μετά, τα πετάς !
    Ο ασιατικός γίγαντας κατέλαβε την 3η θέση στη λίστα τωνπαγκόσμιων εξαγωγέων όπλων για την 5ετία 2010-14, εκτοπίζοντας την Γερμανία, της οποίας οι εξαγωγές μειώθηκαν σημαντικά.
    Κατά 143% έχει αυξήσει τις εξαγωγές όπλων την 5ετία 2010-2014 η Κίνα, εκτοπίζοντας τη Γερμανία από την τρίτη θέση εξαγωγέων οπλικών συστημάτων στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).
    Τα νέα στοιχεία αναμένεται να αυξήσουν την ένταση μεταξύ των δυο μεγαλύτερων δυνάμεων της Ασίας, της Κίνας και της Ινδίας, με δεδομένο ότι το 41% των κινεζικών εξαγωγών όπλων είχε ως αποδέκτη το Πακιστάν, ιστορικό αντίπαλο τηςΙνδίας.
    Σημειώνεται πως ο πρώτος προμηθευτής όπλων στην Ινδία είναι η Ρωσία. Το Νέο Δελχί είναι ο πρώτος εισαγωγέας παγκοσμίως, με το 70% των εισαγωγών όπλων να προέρχονται από τη Μόσχα.
    Τη στιγμή που η Κίνα αυξάνει το εμπορικό μερίδιο στον παγκόσμιο εξοπλιστικό χάρτη, στην αντίστοιχη 5ετία οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 43%, ενώ οι εξαγωγές της Γαλλίας έπεσαν κατά 27%.
    Τα πρωτεία διατηρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 31% των παγκόσμιων εξαγωγών μεταξύ του 2010 και του 2014, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ρωσία με 27%ΚίναΓερμανία και Γαλλία ακολουθούν με περίπου 5% έκαστη, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται έκτο με 4%.
    Οι ΗΠΑ έχουν την πιο ποικιλόμορφη πελατεία. O μεγαλύτερος εισαγωγέας αμερικανικών όπλων, η Νότια Κορέα,παραλαμβάνει μόλις το 9% του συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου