ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ







                                                                                             Αθήνα  24 Μαρτίου 2015



                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διακόσιες εξήντα μια γυναίκεςυποβλήθηκαν σε δωρεάν εξέταση μαστού, από εθελοντές γιατρούς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!
Απ αυτές οι 26  ήταν άνεργεςκαι  οι 17 ανασφάλιστες. Παράλληλα  οι 134  από τις 261 γυναίκες υποβλήθηκαν σε μαστογραφία στο ακτινολογικό του νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Η δωρεάν εξέταση πραγματοποιήθηκε  16 με 18 Μαρτίου 2015 στο Καλφοπούλειο- 1οΔημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων στους χώρους όπου στεγάζεται το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη».
Η εξέταση έγινε με πρωτοβουλία της ΕΕΜ που φέτος είχε συμπαραστάτες τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του Δήμου Αθηναίων   και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου έγιναν  οι δωρεάν μαστογραφίες ύστερα από την ευγενική σύμπραξη του Διοικητού κ. Χρήστου Τσάμη.
Η πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΜ  κ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα εξέφρασε τις «Θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βοήθησε στην πραγματοποίηση της δωρεάν εξέτασης. Επίσης στην Εταιρεία του κ  Χρήστου Ζωγόπουλου για την ευγενική προσφορά του υγειονομικού υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη των αναγκών κατά τη διάρκεια της  δωρεάν εξέτασης».
Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Νάγια Μητσάκη,   ως Εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του Δήμου Αθηναίων Καθηγήτρια κ. Μαρία Στρατηγάκη, η Διευθύντρια Υγειών Πόλεων Δ. Αθηναίων κ. Αναστασία Φεραδούρα , ο κ. Αλέξανδρος Θεοφανόπουλός Προϊστάμενος των Δημοτικών Ιατρείων και η Κοινωνιολόγος κ. Λία Τσαπατσάρη.
Η εξέταση των γυναικών πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές ιατρούς  της ΕΕΜ που  παρείχαν δωρεάν  τις υπηρεσίες τους. Πρόκειται για τους   κυρίους. . Βασίλη Γεωργούντζο,  Χρήστο Χλόψιο, Ηλία Λυμπερόπουλο και τις κυρίες.  Αγγελική Αθανασίου, Σοφία Γρέτσου, Θεώνη Αναστασιάδη, Βάσω Μαυρίδου, Ασημίνα Μπαλτούκα, Νικολέττα Στόγια  με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα.


ΠΗΓΗ : "  

Cosmos Επικοινωνια cm@cosmosep.gr

  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου