ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ


                                           




                                         ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

        Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος μαθημάτων της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας για το 2015 .
      Μιλώντας κατά την τελετή ολοκλήρωσης των μαθημάτων η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστολόγος, Καθηγήτρια κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και εξειδίκευσης  των ιατρών στη Μαστολογία.
Επίσης η κ Μουζάκα τόνισε την ανάγκη λειτουργίας οργανωμένων Κέντρων Μαστού στην Ελλάδα , ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει  την απογοήτευση της από την μη συμμετοχή, για άλλη μια φορά της Ελλάδας, στην Παν-Ευρωπαϊκή Έρευνα για το θέμα του καρκίνου του μαστού .

        Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ Νίκη Αγνάντη τόνισε ότι «η Παθολογική Ανατομική ΣΗΜΕΡΑ είναι η ειδικότητα που παίζει  ουσιώδη ρόλο, τόσο στην ταυτοποίηση  του Καρκίνου του Μαστού σε ιστολογικό και  μορφολογικό επίπεδο, όσο και  στο είδος της Στοχευμένης θεραπείας που θα ακολουθήσει η ασθενής μετεγχειρητικά, ως συμπληρωματική θεραπεία».
       Συμπλήρωσε δε « πως την τελευταία δεκαετία η ανάπτυξη και η εφαρμογή νέων μοριακών τεχνικών συμβάλουν ουσιαστικά στην ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών ασθενών. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία μεταξύ των Κλινικών  ιατρών, των Παθολογοανατόμων και των Βασικών Ερευνητών».
         Η Μοριακή Βιολόγος κ. Λίνα Φλωρεντίν αναφέρθηκε στη συμβολή της κυτταρογενετικής και της μοριακής βιολογίας στη  βαθύτερη  κατανόηση  του καρκίνου. Συγκεκριμένα μίλησε για τις μεταλλάξεις των ανθρώπινων γονιδίων BRCA 1 και  BRCA 2, οι οποίες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μαστού και ωοθηκών .
        Επιπλέον , τόνισε ότι «ο έλεγχος των ανωτέρω γονιδίων, σε  ομάδες γυναικών υψηλού κινδύνου,  είναι αναγκαίος, διότι τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν τις αποφάσεις στη διαγνωστική και θεραπευτική στρατηγική που θα ακολουθηθεί , ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης υποτροπής ή μελλοντικών καρκίνων».
   
                                                                 

                                                               Δρ Βασίλειος Γεωργούντζος
                                                               Διευθυντής Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας
                                                               Συντονιστής Διευθυντής Αντινοδιαγνωστικού
                                                               Τμήματος ΓΝΑ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»



ΠΗΓΗ : " Cosmos Επικοινωνια cm@cosmosep.gr     "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου