ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Νόστιμα νηστίσιμα: πικάντικη κολοκυθοσαλάτα


Posted: Μαρτίου 1, 2015 at 6:53 μμ, Last Updated: 
nistisima-pikantiki-kolokythosalata
Κολοκυθοσαλάτα κόκκινη, πικάντικη
Μεζές-σαλάτα, η χειμωνιάτικη εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας.
Για 4 με 6 άτομα
2/3 κιλού σάρκα από κόκκινη κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια και μαγειρεμένη στον ατμό μέχρι να μαλακώσει
1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
4-5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο
1-2 κουτ. γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς Harissa ή μερικές σταγόνες Tabasco (κατά βούληση)
1 ½ κουτ. γλυκού φρεσκοαλεσμένο κάρο (caraway seeds) ή μια πρέζα κύμινο
2 κουταλιές σούπας ούζο (προαιρετικά)
αλάτι όσο θέλετε
μερικές ελιές Καλαμάτας για γαρνίρισμα
φρυγανισμένη πίτα ή φέτες λαγάνας

Λιώστε τη μαγειρεμένη κολοκύθα με πηρούνι και βάλτε την σε ψιλό σουρωτήρι. Αφήστε να στραγγίσει καλά για 20-30 λεπτά, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Φτιάξτε τη σάλτσα αναμειγνύοντας σε γαβάθα τα ξίδια, το λάδι, το σκόρδο, τον πελτέ καυτερής πιπεριάς, το κάρο ή κύμινο και αλάτι.
Βάλτε τον πουρέ κολοκύθας σε βαθιά πιατέλα και περιχύστε με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ. Σερβίρετε την κολοκυθοσαλάτα με λαγάνα ή φρυγανισμένο ψωμί, γαρνίροντάς την με ελιές.
Παραλλαγή:
Μπορείτε, αντί για κολοκύθα, να φτιάξετε τη σαλάτα με οποιοδήποτε άλλο λαχανικό, πχ. με βρασμένα καρότα, με κουνουπίδι ή και με πράσινο ή μαύρο μπρόκολο. 
πηγη


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%bd%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%85.html#ixzz3TGnVM04C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου