Δημοσίευση

Περισσότερες από 31.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από οφειλέτες στην ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet για την ένταξη στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο με ευνοϊκούς όρους και σε έως 100 δόσεις.

Οι αιτήσεις αφορούν είτε την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων με καταβολή της ελάχιστης δόσης…
είτε την υπαγωγή στο πρόγραμμα προκαταβολής μέρους της συνολικής οφειλής και διαγραφής αντίστοιχου ποσού τόκων, πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζουν ικανοποίηση για την ανταπόκριση που δείχνουν οι οφειλέτες καθώς ο αριθμός των αιτήσεων από την περασμένη Παρασκευή που άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός.
Με απόφαση της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παρέχει διευκρινίσεις και ρυθμίζει λεπτομέρειες σχετικά τις διαδικασίες υπαγωγής, τους όρους και τις προϋποθέσεις της ρύθμισης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
– Η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 100 δόσεις υποβάλλεται μέχρι και την 26η Μαΐου 2015 ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Εξαιρετικά και σε περίπτωση που υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο ή άλλη Υπηρεσία, ο Προϊστάμενος της οποίας είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,   "