Δημοσίευση

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης έως και κατά 30% υιοθετώντας μια υγιεινή και απολαυστική διατροφική συνήθεια.

Αθηροσκλήρωση ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία οι αρτηρίες γίνονται άκαμπτες και φράζουν λόγω συσσώρευσης λιπαρών ουσιών. Εάν τμήμα της συσσωρευμένης μάζας αποσπαστεί μπορεί εν συνεχεία να σχηματιστεί θρόμβος που παρεμποδίζει την ομαλή ροή αίματος προς την καρδιά, πυροδοτώντας το έμφραγμα. Εάν παρεμποδίζεται η ροή αίματος προς τον εγκέφαλο, πυροδοτείται το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Προλαμβάνοντας λοιπόν την αθηροσκλήρωση, μειώνεται αυτομάτως ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ, μισό ποτήρι χυμός από ρόδι και μια χούφτα χουρμάδες είναι το ιδανικό σνακ για να βελτιώσουμε την υγεία της καρδιάς μας. Τα οφέλη των δύο φρούτων συνδυαστικά είναι πολλαπλάσια από αυτά που έχει το καθένα μεμονωμένα, τονίζουν οι ερευνητές.
Τόσο το ρόδι όσο και ο χουρμάς παρέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες αναστέλλουν τη διαδικασία της αθηροσκλήρωσης.
Τόσο τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών όσο και τα υγιή άτομα μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από μισό ποτήρι χυμό από ρόδι (125ml) και τρεις χουρμάδες σε ημερήσια βάση.
onmed.gr

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,   "