ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΟΓΑ: Την Μ. Τετάρτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

07/04/2015
Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πληρωθεί η δόση πρώτου τριμήνου του 2015, των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.
Πρόκειται για ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων του εντύπου Α21 του έτους 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού, η πληρωμή αφορά 693.299 δικαιούχους οικογένειες και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 139,68 εκατ. ευρώ.
Η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων γίνεται εφέτος νωρίτερα μετά από εντολή της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώς Φωτίου.
Σε δήλωσή του, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης αναφέρει ότι ο έλεγχος σε τροποποιημένες αιτήσεις Α21 συνεχίζεται και οι ενδιαφερόμενοι, για όσες εγκριθούν, θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής με νεότερη ανακοίνωση.
Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, καταβάλλονται ανά τρίμηνο. Η προκαταβολή δίνεται με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου έτους, τα οποία περιλαμβάνονται στην αίτηση Α21. Η αίτηση κατατίθεται μέσω του συστήματος taxisnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ρύθμιση των 100 δόσεων
Διευκρινίσεις για τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για ασφαλιστικές οφειλές έδωσε ο ΟΓΑ, επισημαίνοντας πως με τη νέα ρύθμιση (Ν.4321/2015) παρέχεται προς τους ασφαλισμένους η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις καθυστερούμενες μέχρι 31-12-2014 ασφαλιστικές εισφορές τους, σε 100 (κατά ανώτατο όριο) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, με ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλουν έως και 30-4-2015. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν, μετά από αίτησή τους και οι οφειλέτες εκείνοι που έχουν υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις που είναι ενεργές (Νέα Αρχή και Πάγια Ρύθμιση). Η δυνατότητα αυτή, παρέχεται με την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται χωρίς διακοπή οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
Για οφειλή έως 5.000,00 ευρώ δεν επιβάλλεται επιτόκιο (προσαύξηση). Η οφειλή άνω των 5.000,00 ευρω επιβαρύνεται εφεξής (από το μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση) με μηνιαίο επιτόκιο 0,25%. Ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής, το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 50,00 ευρω.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr) και της ειδικής εφαρμογής με τίτλο «Υποβολή Αίτησης Νέας Ρύθμισης Ν.4321/2015».
Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης -και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής- χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής διάρκειας ενός μήνα, το οποίο επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας. Επίσης, οι οφειλέτες δικαιούνται χορήγησης/ανανέωσης βιβλιαρίου υγείας, με διάρκεια ισχύος ενός τριμήνου.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου