ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Πώς θα γλιτώσετε τις θερμίδες του Πάσχα

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



6.Πώς θα γλιτώσετε τις θερμίδες του Πάσχα
Kαλά, πλάκα μας κάνει ? Πάσχα είναι αυτό ?
Όχι ‘’τσιμπολόγημα’’?
Όχι πετσούλα ?
Μαγειρίτσα….’’νηστίσιμη’’ με μανιτάρια ?
Σερβίρισμα σε πιατάκι του … καφέ ?
Μια… γαβάθα σαλάτα ο καθένας ?
Αρνάκι χωρίς… ξύγκια ?
Κοκορέτσι, δυό πηρουνιές ????
Ένα κοματάκι κρέας ?
Σε λίγο θα μας πούνε να πάρουμε και αρνί από… σόγια !
Μήπως δεν λέμε για ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ?
    Μπορούμε να ευχαριστηθούμε τα καλούδια του πασχαλινού τραπεζιού, χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσουμε μια εβδομάδα μετά στον διάδρομο ή να πάρουμε έντρομοι τηλέφωνο τον διατροφολόγο μας με ύφος «σώσε με»;
    Υπάρχει τρόπος να απολαύσουμε την οικογενειακή σύναξη χωρίς να γίνουμε οι υποχόνδριοι ή «περίεργοι» του τραπεζιού και παράλληλα να έχουμε κατά κάποιον τρόπο ήσυχη τη συνείδησή μας ότι δεν «γουρουνιάσαμε» ιδιαίτερα;
    Υπάρχει. Ζητήσαμε από την Διατροφολόγο Αλεξάνδρα Δαμβουνέλη να μοιραστεί μαζί μας μικρά, αλλά σημαντικά «μυστικά» για να γλιτώσουμε την υπερβολική κατανάλωση θερμίδων που συνοδεύει το πασχαλινό τραπέζι και ιδού, 15 τρόποι για να τα καταφέρουμε.
    *Όσοι ακολουθήσατε νηστεία, καλό είναι να αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες φαγητού, ώστε να μην έχετε πρόβλημα στη πέψη.
    *Αποφύγετε την πέτσα και το τσιμπολόγημα κρέατος από τη σούβλα. Περιοριστείτε σε μια μπουκιά από το καθένα.
    *Για να μειώσετε τις θερμίδες της μαγειρίτσας, χρησιμοποιήστε λιγότερους κρόκους αβγών και περιορίστε το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε επίσης περισσότερα λαχανικά και λιγότερα κρεατικά. Για μία πιο ελαφριά και μοντέρνα εκδοχή της μαγειρίτσας, προσθέστε μανιτάρια στην παραδοσιακή συνταγή.
    *Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτο (κατά προτίμηση μικρού μεγέθους). Έτσι, θα έχετε οπτική εικόνα της ποσότητας που καταναλώσατε. Με το τσιμπολόγημα είναι δύσκολο να αντιληφθείτε πόσο έχετε φάει.
    *Γεμίστε το μισό πιάτο με σαλάτα, και ξεκινήστε το γεύμα σας με αυτή. Αυτό θα σας βοηθήσει κυρίως να ελέγξετε την πείνα σας και την λαιμαργία σας για κρέας, βοηθώντας σας παράλληλα να χορτάσετε πιο εύκολα και να αισθανθείτε πιο σύντομα το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού. Οι φυτικές ίνες της πράσινης σαλάτας χορταίνουν περισσότερο και διευκολύνουν τη διαδικασία της πέψης.
    *Φάτε ένα κομμάτι κρέας στο μέγεθος της παλάμης σας.
    *Προτιμήστε κατσικάκι αντί για αρνάκι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
    *Αν επιλέξετε αρνάκι, από τα πιο άπαχα κομμάτια του ζώου είναι το μπούτι και το κιλότο.
    *Καλό είναι να αφαιρέσετε το ορατό λίπος από το αρνί που θα καταναλώσετε.
    *Επιλέξτε δύο ή τρία άλλα φαγητά που σας αρέσουν (π.χ. κοκορέτσι, πατάτες, πίτα) και φάτε από ένα μικρό κομμάτι ή μία με δύο πιρουνιές.
    *Αν θέλετε οπωσδήποτε να φάτε ψωμί, περιοριστείτε σε μία λεπτή φέτα.
    *Τρώτε αργά και μασάτε καλά τη μπουκιά σας. Αφήστε τον εαυτό σας να ευχαριστηθεί τη συντροφιά και το γιορτινό κλίμα.
    *Αν έχετε χορτάσει, μην πιεστείτε να αδειάσετε το πιάτο σας και αποφύγετε το δεύτερο γέμισμα.
    *Για επιδόρπιο, μπορείτε να φάτε φρούτα, λίγο γλυκό του κουταλιού, ένα κουλουράκι ή μία λεπτή φέτα τσουρέκι.
    *Όσον αφορά το αλκοόλ, η καλύτερη επιλογή και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, είναι η μπίρα και το κρασί μιας και έχουν τις λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου