ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Από την επόμενη εβδομάδα η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Παράταση έως τις 30 Ιουλίου ζητούν οι λογιστές


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4.5.15 | 
 Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο Τaxis η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου, ωστόσο η καθυστέρηση στο άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής αναμένεται να οδηγήσει σε μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας.
Ήδη φοροτεχνικοί και λογιστές ζητούν η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων να επεκταθεί έως τις 30 Ιουλίου, ήτοι να συμπέσει με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Όπως αναφέρουν εάν δεν υπάρξει παράταση της προθεσμίας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να εξελιχθεί η όλη διαδικασία εγκαίρως θα πρέπει να μπαίνουν σε ημερήσια βάση στο Τaxis στο διάστημα 11 Μαΐου -30 Ιουνίου περίπου 110.000 δηλώσεις.

Αυτό κρίνεται ως ιδιαιτέρως δύσκολο από τους φοροτεχνικούς, οι οποίοι αμφισβητούν και την ικανότητα του Τaxis να ανταποκριθεί στην παράλληλη διαδικασία υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων.

Μια μετάθεση υποβολής των δηλώσεων έως τις 30 Ιουλίου θα μείωνε μεσοσταθμικά τον όγκο των δηλώσεων σε ημερήσια βάση από τις 110.000 δηλώσεις στις 68.200 δηλώσεις, κάνοντας τη διαδικασία πιο διαχειρίσιμη.

Πρέπει να σημειωθεί πως η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω εάν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών νομοθετήσει τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει σχετικά με την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο με αντίστοιχη φοροαπαλλαγή των εκμισθωτών, τη φορολόγηση των μισθωτών που πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, αλλά και την αύξηση της έκπτωσης για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος κατά 5%-10%.

ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου