ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Συνάντηση Παυλόπουλου-Κοντονή για το ποδόσφαιρο

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

12/05/2015

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην υπόθεση του αθλητικού νομοσχεδίου και του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης κανόνων διαφάνειας στο χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρουσία του ποδοσφαίρου στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή χώρο.
«Είχα τη χαρά σήμερα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα της αρμοδιότητάς μου. Και ήταν μια συνάντηση με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε Καθηγητής μου στη Νομική Σχολή. Και θα ήθελα να πω ότι στο πρόσωπό του τιμάμε όλους τους δασκάλους μας, οι οποίοι μας πρόσφεραν το ευ ζειν. Από τους δασκάλους μου στο δημοτικό σχολείο μέχρι αυτούς τους λαμπρούς ανθρώπους, τους Καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο. Και ειλικρινά σας λέω ότι είμαι όχι μόνο ευτυχής, αλλά και συγκινημένος για την σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Κοντονής μετά την συνάντηση.
«Πέραν αυτών, τον ενημέρωσα για ότι συνέβη την τελευταία περίοδο, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα επείγοντα μέτρα κατά της βίας και συζητήσαμε αναλυτικά για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που με έκανε κατά πολύ σοφότερο», συμπλήρωσε.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν υπήρξε επικοινωνία με την UEFA και τη FIFA μετά την αποστολή του μεταφρασμένου νομοσχεδίου ο υφυπουργός τόνισε: «Δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση. Θα έχουμε επικοινωνία μέσα την εβδομάδα και θα σας ενημερώσουμε. Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, η Κυβέρνηση έκανε τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο, διότι θέλαμε να δείξουμε σε όλους του Έλληνες φιλάθλους, ότι επιθυμούμε οι ελληνικές ομάδες και η Εθνική Ελλάδας να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι αρνητικό, ευθύνες θα έχουν άλλοι και όχι η κυβέρνηση».
Για το αν είχε επικοινωνία με την ΕΠΟ, ο κ. Κοντονής σημείωσε: «Δεν είχαμε. Την Παρασκευή, όπως γνωρίζετε, είχαμε την τελική ψηφοφορία, η οποία ολοκληρώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, και σήμερα συζητήσαμε σχετικά με τη στελέχωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θα έχουμε επικοινωνία με την ΕΠΟ αλλά και συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα το επιδιώξουμε».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου