ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Οκτώ γιατροί από την Πάτρα με σκάφη του Ομίλου ΠΟΦΣ μετείχαν στην αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης "Αλόννησος 2015" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΗΓΗ : "  http://www.thebest.gr  " 

Οκτώ γιατροί από την Πάτρα με σκάφη του Ομίλου ΠΟΦΣ μετείχαν στην αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης "Αλόννησος 2015" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 29/5 -1/6 2015
 
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 29/5 -1/6 2015 πραγματοποιήθηκε η ιατρική & εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης & αλληλεγγύης «Αλόννησος 2015», η οποία διοργανώθηκε από τον Μακεδονικό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών (ΜΟΦΣ), σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου.

Συμμετείχαν ακόμα όμιλοι φουσκωτών σκαφών από την Χαλκίδα - ΕΟΦΣ, και Πάτρα ΠΟΦΣ – Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Πάτρας (με 8 γιατρούς). Συνολικά έφθασαν στην Αλόννησο 41 σκάφη και 226 άτομα.
Τα αποτελέσματα της αποστολής παρουσιάστηκαν σε μία ιδιαίτερα συγκινητική τελετή λήξης στο Δημαρχιακό μέγαρο, από τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και τον Πρόεδρο του ΜΟΦΣ και αρχηγού της αποστολής Θόδωρο Καρτσιώτη, παρουσία 150 περίπου ιατρών, κυβερνητών, πληρωμάτων και του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Αρχηγός της αποστολής δήλωσε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει ένα γεωμετρικό παράδοξο, όταν ένας φάρος φωτίζει 20 μίλια τότε 2 φάροι δεν φωτίζουν 40 μίλια, αλλά πολλά περισσότερα. Στους Φάρους του ΜΟΦΣ και του Δήμου Αλοννήσου, προστέθηκαν οι φάροι των ΕΟΦΣ και Πατραϊκού Ο.Φ.Σ. και η αποστολή πήρε νέες διαστάσεις».
Ανακοινώθηκε επίσης η παγίωση της λειτουργίας της οργανωτικής επιτροπής ΜΟΦΣ και Δήμου Αλοννήσου για τη ανάληψη και άλλων δράσεων στο μέλλον.
Για να ικανοποιηθούν οι 2579 αιτήσεις των κατοίκων της Αλοννήσου, (2171 για ιατρικά ραντεβού και 408 για συμμετοχής σε διαλέξεις) σε 2 μόλις ημέρες!, οργανώθηκαν 20 χώροι ιατρικών εξετάσεων (10 χώροι στο Ιατρείο και 10 στο Γυμνάσιο) και λειτουργούσαν ταυτόχρονα 5 γραμματείς (Δήμο, Ιατρείο, Γυμνάσιο, Λιμάνι, Στενή Βάλα) στελεχωμένες με 90 εθελοντές από τον ΜΟΦΣ και την Αλόννησο. Ικανοποιήθηκε το 95 % των αιτημάτων, για τα ραντεβού με τους γιατρούς που ήδη είχαν κλεισθεί και γνωστοποιηθεί στους κατοίκους, με ατομικές ειδοποιήσεις που έλαβαν μέσω του ΚΕΠ Αλοννήσου.
Η ιατρική ομάδα απαρτίστηκε από 36 γιατρούς 19 ειδικοτήτων από Θεσσαλονίκη και Πάτρα, μεταξύ των οποίων καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά. Ο πυρήνας της ιατρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν γιατροί του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Από την Πάτρα έφθασαν στο νησί της Αλοννήσου, με τα σκάφη του Πατραϊκού Ομίλου, διανύοντας οδικώς μέχρι τα Καμένα Βούρλα, συνολικά 450 χλμ και 150 ν.μ από Καμένα – Αλόννησο, οι ιατροί Καλογερόπουλος Δημήτριος Ω.Ρ.Λ, αρχηγός αποστολής και πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Σ., Μαυρομμάτης Συμεών πνευμονολόγος, Χριστόπουλος Αντώνης πνευμονολόγος, Παντελή Λίλιαν παιδίατρος, Καρυδάκης Ανδρέας καρδιολόγος και Σαλαμαλίκης Χάρης ειδικός παθολόγος. Μεταξύ του άλλου ειδικού ιατρικού εξοπλισμού μεταφέρθηκαν με τα σκάφη: φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπειρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, έγχρωμος υπερηχογράφος, κ.τ.λ.
Παράλληλα έγιναν 9 εκπαιδευτικές και ιατρικές διαλέξεις και ένα τετράωρο σεμινάριο ΜΕΤΕΟ για τους κατοίκους του νησιού και για τους εκπαιδευτικούς, με εισηγητές γιατρούς και γνωστούς εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και πρ. Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.
Οι επισκέπτες συμμετείχαν, σε 12 παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην παλιά Αλόννησο, στη ΜΟΜ και στο Μουσείο Αλοννήσου. Σε ότι αφορά τον Γεωργικό τομέα έγινε χημική ανάλυση εδαφικών δειγμάτων από αγρούς της Αλοννήσου και παροχή λιπαντικών συμβουλών στους καλλιεργητές της περιοχής από τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ιδιαίτερες στιγμές αποτέλεσαν η είσοδος των σκαφών στο Πατητήρι, οι ιατρικές εξετάσεις κατ’ οίκον, η παροχή ιατρικού υλικού σε κατάκοιτο κάτοικο, η παράδοση των ζωγραφιών που ετοίμασαν τα 139 παιδιά του Δημοτικού σχολείου στα μέλη της αποστολής, όταν έπαιρναν τα ατομικά παιδαγωγικά δώρα - παιχνίδια και η πρώτη εκτέλεση στην πλατεία της Αλοννήσου, του ύμνου του ΜΟΦΣ σε μουσική Αντώνη Παγώνη και βασική στιχουργική δομή του μέλους του ΜΟΦΣ Νίκου Σκουτέλα. Ο συνθέτης, ο οποίος τιμήθηκε με ειδική πλακέτα από τον ΜΟΦΣ, μετέβη με τον αδελφό του στο νησί ειδικά για αυτή την εκδήλωση.
Το τριήμεροο του Αγίου Πνέυματος, το νησί μετατράπηκε σε ένα δημιουργικό ιατρικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο. Εκπληρώθηκαν όλοι οι στόχοι της αποστολής δηλαδή:
ΙΑΤΡΙΚΟΣ : Να εξετασθούν οι κάτοικοι του νησιού από γιατρούς υψηλού επιπέδου όλων των ειδικοτήτων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Να γίνουν χρήσιμες διαλέξεις για τους κατοίκους του νησιού και για τους μαθητές
ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ: Να προβληθεί τουριστικά το νησί στις αρχές της τουριστικής περιόδου.
ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ: Να παρασχεθούν πληροφορίες για την βελτίωση ή την αλλαγή των γεωργικών εκμεταλεύσεων
Ταυτόχρονα είναι σημαντικά τα δώρα που προσφέρθηκαν και η ιατρική και εκπαιδευτική προστιθέμενη αξία τους. Με την ευγενική βοήθεια των δωρητών της αποστολής, προσφέρθηκαν στην Αλόννησο και έγιναν αποδεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση:
Σύστημα τηλειατρικής αξίας €18.450 της εταιρείας Vidavo, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη.
Εκπαιδεύτηκαν 3 νέοι επιστήμονες στη χρήση του και έτσι μπορούν πλέον οι κάτοικοι της Αλοννήσου να έχουν ιατρική βοήθεια εξ αποστάσεως σε επείγοντα περιστατικά.
139 τσάντες μία για κάθε παιδί του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, με σημαντικά δώρα παιδαγωγικά και παιχνίδια, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του
Υλικά, αντιδραστήρια, παρασκευάσματα για τις 500 περίπου μικροβιολογικές εξετάσεις και για το pap test.
50 σκελετούς & διορθωτικούς φακούς για όλους τους μαθητές που θα διαγνωστούν ότι έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα και άπορους κατοίκους του νησιού.
Ηλεκτρονικό σπιρόμετρο για Πνευμονολογικές εξετάσεις.
Video camera υψηλής ευκρίνειας και μνήμης micro card 16 GB, μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ προσφορά του Ευβοικού Ομίλου για το Γυνμνάσιο.
Οι δωρητές της αποστολής σύμφωνα με το απολογιστικό δελτίο Τύπου της διοργάνωσης είναι :
ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE, VIDAVO HEALTH TELEMATICS, EY CLUB ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ, GOODYS BURGER HOUSE, NAK SHOES, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
MALAMIDIS MARINE, ΟΠΤΙΚΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, 10 CAFE BAR, ROCHE, LAZARIDIS DTP,
ECO FOUR ΕΠΕ, ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ , ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΕ, DORMED HELLAS,
JOHN HELLAS ΕΠΕ – RAVENSBURGER, RG ALARM SECUTITY SYSTEMS, ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, ΑΦΟΙ ΠΑΓΩΝΗ (είδη ρουχισμού)
IATΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για τον Πατραικό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών, οι χορηγοί της αποστολής είναι οι εξής:
ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΣ,ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "ΦΑΣΟΛΟΙ" (Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη στη Πάτρα),ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ Δ.ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ν.Ε.Ο ΚΑΙ Ο Π.Ο.Φ.Σ.
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ :ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ (ΙΑΤΡΙΚΟΣ Ω.Ρ.Λ. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ NEIL MED (ΔΩΡΕΑΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ).
*Οι φωτό είναι από την σελίδα στο facebook των φίλων του Πατραικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου