Αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια θα μπορούσε να είναι μια φανταστικήιστορία ή μια σκηνή από παιδική ταινία με ζώα. Η αλήθεια όμως είναι ότι, πρόκειται για μια από τις ιστορίες που μόνο η ίδια η ζωή μπορεί να μας διηγηθεί.
Είναι τιμή μας να σας παρουσιάσουμε τον Pui, ένα μικρό κουτάβι που περνά τις μέρες του στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, της Μπανγκόκ.
Μια μέρα έψαχνε κάτι για να φάει σε μια χωματερή, όταν βρήκε μια λευκή πλαστική σακούλα. Ο μικρός Ρυί αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη σακούλα.
13
Ελευθέρωσε προσεκτικά τη σακούλα από τα σκουπίδια που την πλάκωναν, την πήρε στο στόμα του και την μετέφερε μέχρι το σπίτι της οικογένειας που τον φρόντιζε.
Εκεί γαύγιζε χωρίς σταματημό μέχρι να ανοίξει την πόρτα ο Gumnerd Thongmak, ο ιδιοκτήτης του.
14
Ο Thongmak προχώρησε γεμάτος περιέργεια προς τον Pui για να δει τι συμβαίνει. Πίστευε ότι είχε χτυπήσει. Ότι κάτι τρομακτικό του είχε συμβεί.
Όταν πλησίασε αρκετά κοντά του, άκουσε ένα σιγανό κλαψούρισμα από την σακούλα. Τρομοκρατημένος, άνοιξε την τσάντα και ανακάλυψε ένα νεογέννητομωρό.
Το μωρό ήταν πολύ μικρό και αυτό το οδήγησε να υποθέσει ότι είχε γεννηθεί πρόωρο. Το πήρε αμέσως στο σπίτι του, το τύλιξε με κουβέρτες και κάλεσε ασθενοφόρο.
Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα. Όταν μετέφερε το μωρό στονοσοκομείο, οι γιατροί το ζύγισαν και ανακάλυψαν ότι ήταν μόλις δυο κιλά. Ήταν σαφώς υποσιτισμένο και γι” αυτό του χορήγησαν ενδοφλέβια τροφή. Στη συνέχεια το προσωπικό του νοσοκομείου κάλεσε την αστυνομία η οποία άρχισε να ψάχνει για την ανεύθυνη μητέρα του.
16
Το πιο σημαντικό: το μικρό μωρό επέζησε! Και ο Ρυί ήταν ο ήρωας όλης της πόλης! Όλοι ήταν περήφανοι για τον μικρό σωτήρα. Πολύ σύντομα η είδηση διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, το διαδίκτυο πλημμύρισε με εικόνες του Pui και τηλεοπτικά συνεργεία έφτασαν στην πόλη για να μάθουν περισσότερα για την όμορφη πράξη του.
Σε εορταστική τελετή που διοργανώθηκε, απονεμήθηκε στον Ρυί ένα δερμάτινο κολάρο και ένα μικρό μετάλλιο από τον Ερυθρό Σταυρό ενώ δόθηκε και στην οικογένεια του ένα μικρό ποσό 300 δολαρίων, προσφορά της Bangkok Post.
17
Τα χρήματα ήταν απολύτως απαραίτητα για την φτωχή οικογένεια που φρόντιζε τον Ρυί και γι” αυτό δεν τα αρνήθηκε. Όσο για το μωρό, ο Gumnerd Thongmak, ο ιδιοκτήτης του Pui είπε ότι θα ήθελε να το υιοθετήσει, αν δεν βρεθεί η μητέρα του.
18
Αλλά ο Ρυί ήταν σαφώς στο επίκεντρο της προσοχής. Ένα πραγματικά αξιοσημείωτο σκυλί! Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν ο Ρυί δεν είχε ενεργήσει τόσο γρήγορα και έξυπνα.
Μοιραστείτε την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία του Pui με τους φίλους σας!