ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Θαυμάστε ​Ελλάδα


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.
Χιλή, Σαντιάγο, σταθμός μετρό Grecia
ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΚΟΜΗ  ΛΑΟΙ  ΠΟΥ  ΤΙΜΟΥΝ  ΤΟΝ       ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ .

ΑΠΟΘΕΩΣΗ  για  τη  χώρα μας !
Ποιά πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής γέμισε το Μετρό της με έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ;;; (PHOTOS)
«Ο σταθμός του μετρό "Ελλάδα" στο Σαντιάγο είναι ο μοναδικός που φέρει το όνομα μιας χώρας σε όλο το δίκτυο της χιλιανής πρωτεύουσας. 
Βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Ελλάδας, που είναι μία από τις πιο σημαντικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Επίσης σε μικρή απόσταση βρίσκεται η στρογγυλή πλατεία (ροτόντα) Αθήνα, κι έτσι ο σταθμός είναι τοποθετημένος σε τοπωνυμικό σύνολο που σχετίζεται με την Ελλάδα. Επιπλέον, αυτός ο σταθμός βρίσκεται κοντά στην ορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου».


Δεν είναι περίεργο λοιπόν που το 2009 ο αφιερωμένος στην Ελλάδα σταθμός απέκτησε την πρώτη του συλλογή από αντίγραφα ελληνικών αρχαιοτήτων, δωρεά του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού για την επέτειο των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της Χιλής. Επρόκειτο για δεκαέξι αντίγραφα από τις μετώπες του Παρθενώνα και μια μακέτα της Ακρόπολης. «Σκοπός αυτής της δωρεάς ήταν να αναδείξουν στους άνω των 22.000 χιλιάδων επιβατών που καθημερινά περνάνε από εκείνο τον σταθμό στοιχεία που εκφράζουν τη σημαντική συνεισφορά του ελληνικού πολιτισμού στη δυτική κουλτούρα» λέει ο κ. Δονόσο.















--









ΠΗΓΗ : "  ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ,    "  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου