Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ο ύπνος μας γίνεται συνήθως πιο ανήσυχος και λιγότερο ξεκούραστος, δεδομένου ότι αν ζεσταινόμαστε πολύ δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε.
Δείτε μερικά απλά μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να διευκολύνετε την κατάσταση.
1. Μην κουνιέστε
Μπορεί η ζέστη να σας αναγκάζει να… παλεύετε με τα σεντόνια, όμως με την συνεχή κίνηση το σώμα παράγει ακόμη περισσότερη θερμότητα και θα ζεσταίνεστε πιο πολύ.
2. Μην τρώτε πολύ αργά το βράδυ
Θα εξασφαλίσετε καλύτερη ποιότητα ύπνου εάν αποφύγετε το πολύ φαγητό και το αλκοόλ το βράδυ και περιορίσετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας τουλάχιστον δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ύπνου.
3. Προτιμήστε τα βαμβακερά σεντόνια
Τα σατέν σεντόνια και τα σεντόνια από πολυεστέρα δεν είναι κατάλληλα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Προτιμήστε τα βαμβακερά, καθώς το ύφασμα είναι πιο ελαφρύ και αναπνέει περισσότερο.
4. Μην ξεχάσετε το νερό
Αφήστε ένα ποτήρι νερό επάνω στο κομοδίνο για ώρα ανάγκης. Αποφύγετε να πιείτε νερό αμέσως πριν κοιμηθείτε, καθώς είναι πολύ πιθανό η ανάγκη να επισκεφθείτε την τουαλέτα να σας διακόψει τον ύπνο.
5. Κάντε ένα δροσερό ντους
Ένα δροσερό ντους πριν τον ύπνο είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σώματος. Αποφύγετε το πολύ κρύο νερό, καθώς θα σας ξυπνήσει και μετά δεν θα σας παίρνει ο ύπνος.
onmed.gr