ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η Θεσσαλονίκη πίνει καφέ στις αυλές των μουσείων

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Η Θεσσαλονίκη πίνει καφέ στις αυλές των μουσείων
www.in2life.gr
του Γιώργου Κόκουβα
    Ανακαλύπτουμε τους αρχαίους θησαυρούς της Θεσσαλονίκης, και ξεκουραζόμαστε στην σκιά των δέντρων με παγωμένο καφέ. Εξερευνούμε ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας ή ζωγραφικής και συζητάμε γι’ αυτές σε design τραπεζάκια. Επισκεπτόμαστε πέντε από τα πιο ενδιαφέροντα ιδρύματα τέχνης της πόλης, και σας συστήνουμε τα café τους, που γίνονται στέκια πολιτισμού.

Terra Antiqua Αρχαιολογικό Μουσείο Μανώλη Ανδρόνικου 6, Αρχαιολογικό Μουσείο, τηλ: 2310829950
    Στην σκιά των αρχαίων αγαλμάτων που κοσμούν την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου, το Terra Antiqua Μουσείο Art Café απλώνει τραπεζάκια κάτω από τα πελώρια δέντρα της αυλής και μας καλεί να δροσιστούμε στις καρέκλες και τους καναπέδες του από νωρίς το πρωί, με καφεδάκι από τις 7.00 και κρασί αργότερα το βράδυ, όταν το πλακόστρωτο φωτίζεται ατμοσφαιρικά και στα ηχεία παίζουν όμορφες jazz μελωδίες – δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο jazz live ή soulful house dj set. Στα συν του café, το αλληλέγγυο πρόσωπο που επιδεικνύει – κατά την περίοδο που είναι κλειστές οι τράπεζες, προσφέρει από τις 8.30 ως τις 11.00 το πρωί δωρεάν καφέ και τοστ take away σε όσους το έχουν ανάγκη.

B. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Λεωφόρος Τρίτης Σεπτεμβρίου 2, τηλ: 2310869695
    Το πιο κομψό café restaurant μουσείου στη Θεσσαλονίκηβρίσκεται στην αυλή του όμορφου Βυζαντινού Μουσείου, και ενδείκνυται για όλες τις ώρες. Στο B. μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς το πρωί ένα ξεχωριστό πρωινό και προσεγμένα ροφήματα, να συνεχίσετε το μεσημέρι με ένα ευχάριστο φιλικό ήbusiness lunch και να τελειώσετε το βράδυ με ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φώς των κεριών ή ένα cocktail experience. Καθίστε κάτω από τις ελιές, τις ομπρέλες και τα ολάνθιστα παρτέρια, και συνοδεύστε τον καφέ σας με τα αφράτα κέικ – αν επιλέξετε να το επισκεθφείτε το βράδυ για φαγητό, αναμείνατε ελαφρώς τσιμπημένες τιμές, περί τα 20-30€ κατ’ άτομο.
Café Μουσείου Φωτογραφίας Ναυάρχου Βότση 3, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ: 2310566716
    Ήσυχος, arty και με υπέροχη θέα προς τον Θερμαϊκό, ο χώρος του κυλικείου του Μουσείου Φωτογραφίας είναι ο ιδανικός χώρος όχι μόνο να συζητήσετε για την έκθεση που μόλις είδατε, αλλά και να αράξετε με το βιβλίο σας ή με κάποιο από τα εξειδικευμένα περιοδικά φωτογραφίας που διατίθενται στον χώρο, απολαμβάνοντας το καφεδάκι σας μπροστά στην τζαμαρία με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας. Σημειώστε ότι όταν δεν υπάρχει κάποια έκθεση που «τρέχει» στον χώρο του μουσείου, το café εξυπηρετείται από αυτόματους πωλητές, αλλά ακόμη κι έτσι, αποτελεί ένα από τα κρυφά ησυχαστήρια για λίγους και καλούς.

Το Παληό Χαμάμ Λουτρά Παράδεισος (Μπέη Χαμάμ) Μητροπολίτου Γενναδίου 11 και Εγνατία, τηλ: 2310222460
    Ανάμεσα στους τρούλους του Μπέη Χαμάμ, μια ταράτσα σερβίρει καφέδες και ποτά με θέα. Μια ανάσα από την πλατείαΑριστοτέλους, στα παλιά λουτρά «Παράδεισος» που χτίστηκαν τον 15ο αιώνα από τον σουλτάνο Μουράτ Β’, και σήμερα είναι ανοιχτά για το κοινό σαν βυζαντινό μνημείο, αλλά και ως χώρος εκδηλώσεων – όπως η Μπιενάλε της πόλης – λειτουργεί το Παληό Χαμάμ που φιλοξενεί συχνά εκθέσεις νέων εναλλακτικών καλλιτεχνών. Παράλληλα σερβίρει από τις 9.00 το πρωί φρεσκοαλεσμένους καφέδες, και αργότερα στην ταράτσα του δροσερά κοκτέιλ, κρασί και επιλεγμένες παγωμένες μπύρες. Οι μουσικές κινούνται σε ethnicfunkjazz και discoμονοπάτια, με συχνά sets από τοπικούς DJs.

ResTart Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Αγίου Δημητρίου 159Α, τηλ: 2310247111
    To καφέ-εστιατόριο ResΤart φιλοξενείται στον 1ο όροφο τουΤελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. και σας προσκαλεί να γευτείτε απολαυστικά ροφήματα αλλά και να ανακαλύψετε γαστρονομικές προτάσεις βασισμένες στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Ο χώρος είναι κομψός και ατμοσφαιρικός, με καταπράσινο φόντο που πλαισιώνει τις τζαμαρίες. Σημειώστε πως αυτή την περίοδο «τρέχει» στο Ίδρυμα η έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο» για την βιοποικιλότητα της ελλαδικής φύσης, αλλά ο χώρος θα ανοίξει εκ νέου στις 20 Ιουλίου, λόγω έκτακτων τεχνικών εργασιών για μία εβδομάδα. Οι θερινές ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00Τετάρτη 10.00-13.00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου