ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

"Βαρύ" το τρίτο μνημόνιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις...



Το τρίτο μνημόνιο είναι το πιο σκληρό και δεν θα αφήσει τίποτα ανεπηρέαστο στις ζωές των πολιτών και στην λειτουργία του κράτους. Ο χώρος της Εθνικής Άμυνας όχι μόνο δεν θα εξαιρεθεί,αλλά θα επιηρεαστεί επιπλέον αρνητικά======>> Δεν αναφερόμαστε μόνο στις περικοπές των 300.000.000 € που αναφέρονται στο κείμενο της συμφωνίας. Όλα θα είναι πλέον περιορισμένα στις Ε.Δ. Πιο περιορισμένα για την ακρίβεια. 
Οι ελπίδες για την αποκατάσταση των αποδοχών του προσωπικού των Ε.Δ. , με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι μηδαμινές, για να μην πούμε μηδενικές. 
Η Ελλληνική Αμυντική Βιομηχανία θα αντιμετωπίσει συνθήκες ασφυξίας. Οι Γερμανοί είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσε να δώσει μια παράταση ζωής έστω, σε εταιρείες όπως τα Ε.Α.Σ. και η Ε.Α.Β. Η διαφαινόμενη “Αμερικανο-Γερμανική” σύγκρουση θα εκδηλωθεί και σ΄ αυτό το πεδίο. Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο εταιρείες αυτή τη στιγμή αναμένουν“φιλί ζωής” από προγράμματα που έχουν σχέση με τις ΗΠΑ. Στα προηγούμενα μνημόνια είχε γίνει κατανοητή η Γερμανική βούληση “μέσω τρόϊκας” για λουκέτα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Τα Ε.Α..Σ την είχα γλιτώσει την τελευταία στιγμή με το λουκέτο της Ε.Ρ.Τ. Με το τρίτο μνημόνιο είναι μάλλον απίθανο να τα αποφύγουμε όλα αυτά. Και όπως φάνηκε και από την συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν θα υπάρξουν και σοβαρές αντιστάσεις σ΄ αυτό. 
Εκ των πραγμάτων το μόνο που απομένει είναι να γίνει ένα αστραπιαίο“συμμάζεμα” των Ε.Δ., ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και πόροι. Υπό συνθήκες αφόρητης πίεσης είναι μάλλον αναμενόμενο ότι αυτή η διαδικασία ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα απ΄ αυτά που υποτίθεται ότι πάμε να λύσουμε. 
Όλα αυτά σ΄ ένα κλίμα ιδιαίτερα βαρύ και με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να είναι στον αέρα. 
Ο ανασχηματισμός θα φέρει έτσι κι αλλιώς αλλαγές στην πολιτική ηγεσία. 
Η απομάκρυνση του ΑΝ.ΥΕΘ.Α. Κώστα Ήσυχου θεωρείται δεδομένη. Όσο για τον Πάνο Καμμένο; Μπορεί να μην τίθεται θέμα για τον ανασχηματισμό, αλλά είναι προφανές ότι από δω και πέρα θα βρίσκεται πλέον διαρκώς “υπ΄ ατμόν”. Η συνύπαρξή του με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,μετά από την “μετάλλαξή” του με την συμφωνία των Βρυξελλών θα είναι διαρκώς προβληματική!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου