ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Χαμόγελο του Παιδιού: Εχουμε μόνο μια εβδομάδα οικονομικής ζωής

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Χαμόγελο του Παιδιού: Εχουμε μόνο μια εβδομάδα οικονομικής ζωής
http://www.iefimerida.gr
    «Εχουμε μόνο μια εβδομάδας οικονομικής ζωής…» με αυτή την φράση ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος.
    Αναφερόμενος στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, αλλά και την δύσκολη στιγμή που βιώνει η χώρα και στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά και οι οικογένειές τους μιας και η οικονομική στασιμότητα των τελευταίων εβδομάδων έχει επηρεάσει και τον οργανισμό με τις οικονομικές και υλικές προσφορές να έχουν παγώσει
    Αυτά τα 20 χρόνια δράσεις του το «Χαμόγελο» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.000.000 παιδιά σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η υγεία, η διαβίωση παρέχοντας δωρεάν ένα δίκτυο δεκάδων υπηρεσιών καλύπτοντας ταυτόχρονα τα κενά του ελληνικού κράτους. Στηριζόμενο οικονομικά αποκλειστικά στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας τα έχει καταφέρει. Αυτή τη στιγμή όμως το «Χαμόγελο» έχει μηδενικά έσοδα και βρίσκεται σε αδιέξοδο για το πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο μέχρι τώρα έργο του αλλά και στα καθημερινά αιτήματα που δέχεται.
    Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος οι εταιρείες έχουν παγώσει τις προμήθειες σε τρόφιμα προς τον οργανισμό λόγω της όλης κατάστασης, στα ταμεία του οργανισμού δεν έχει μπει ούτε ευρώ από την εφαρμογή των capital controls ενώ την ίδια στιγμή ο ετήσιος προϋπολογισμός του οργανισμού αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν καταστροφολογώ, αλλά ανησυχώ» υπογράμμισε.
    Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2015 η κοινωνική λειτουργός του οργανισμού, κυρία Ιωάννα Λαγουμιτζή, αιτιολόγησε για ποιους λόγους πρέπει να συνεχίσει η λειτουργία του Χαμόγελου.  Συνολικά υποστηρίχθηκαν 60.804 παιδιά. Περίπου 300 παιδιά μεγαλώνουν στα 11 σπίτια, 32 πλέον νέοι υποστηρίζονται από το Χαμόγελο ενώσπουδάζουν και εργάζονται. Ταυτόχρονα ο οργανισμός έχει δεχθεί 70 νέα αιτήματα για τη φιλοξενία 103 κακοποιημένων παιδιών εκ των οποίων τα 17 μεγαλώνουν σε κάποια από τα σπίτια του
    Στα 3 σπίτια ημερήσιας φροντίδας υποστηρίζονται 49 παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς τους δέχονται την υποστήριξη που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.
    Επίσης 10.619 παιδιά καλύφθηκαν σε μηνιαία βάση και 1.930 υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά με τρόφιμα, σχολικά είδη, υπηρεσίες υγείας κ.α.
    Περισσότεροι από 27.000 μαθητές συμμετείχαν στις ενημερωτικές δράσεις και τις διαδραστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργεί του Χαμόγελου σε σχολεία σε όλη την χώρα. Παράλληλα 1965 άτομα πραγματοποίησαν συνεδριάσεις με τους ψυχολόγους.
    Σημαντικό κομμάτι στην δράση και στην προσφορά του Χαμόγελου αποτελούν και οι τηλεφωνικές γραμμές καταγγελιών, SOS 1056 και 116.000. Στο πρώτο εξάμηνο του 2015 η «1056» δέχθηκε 135.197 κλήσεις με το 36% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο, ενώ η ευρωπαϊκή γραμμή 116.000 δέχθηκε 3.353 κλήσεις. Επίσης 596 παιδιά με προβλήματα υγείας βγήκαν λύσεις με την κάλυψη των αναγκών τους, 690 νεογνά και παιδιά διακομίστηκαν με τις κινητές ιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας και 8.963 παιδιά εξετάστηκαν από τις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής. Ταυτόχρονα 7.229 παιδιά σε ΑθήναΘεσσαλονίκη και Πάτρα συμμετείχαν σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης κατά την παραμονή τους στα νοσοκομεία παίδων.
    «Πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται ένα παιδί που ακόμα και η ίδια του η οικογένεια δεν μπορεί να στηρίξει» είπε η κυρίαΛαγουμιτζή σχολιάζοντας πως για αυτά τα παιδιά πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του ο οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου