ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Από Δευτέρα ανοικτές πλέον οι Τράπεζες-Ποιές συναλλαγές θα εκτελούνται...


«Από τη Δευτέρα διευρύνονται οι τραπεζικές υπηρεσίες. Όλες οι τράπεζες είναι ανοιχτές, οι πολίτες μπορούν να κάνουν ένα σύνολο εργασιών, με τη διαφορά πως δεν θα μπορούν να κάνουν ανάληψη πέραν των 60€», τόνισε ο κ. Μάρδας μιλώντας στην ΕΡΤ και στη συνέχεια εξήγησε πως «αν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, μπορεί να πάρει 120 την Τρίτη»=====>> Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες έως την Κυριακή 19 Ιουλίου καθώς παρατάθηκε με υπουργική απόφαση, η τραπεζική αργία. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα των τραπεζών, τα οποία θα διενεργούν ένα σύνολο συναλλαγών, ενώ θα παραμείνουν οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών και την κίνηση κεφαλαίων. «Επιδιώκεται η πλήρης ομαλοποίηση της αγοράς, η οποία θα γίνει σταδιακά», τόνισε ο υπουργός. 
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις συναλλαγές των τραπεζών από τη Δευτέρα θα είναι έτοιμη αύριο. Όπως είπε ο κ. Μάρδας, στα γκισέ των τραπεζών θα μπορούν οι πελάτες τους να κάνουν μεταφορές χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό ή καταθέσεις. 
Θα δίδεται η δυνατότητα σε όσους έχουν προθεσμιακές καταθέσεις να προχωρούν σε μερική λήξη τους και να χρησιμοποιούν τα χρήματα για να πληρώνουν οφειλές στο δημόσιο ή των προμηθευτών τους, τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους. Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με λογιστική μορφή. 
Το όριο για τις αναλήψεις μετρητών από τα A.T.M. παραμένει στα 60 €, αλλά εξετάζεται η πρόταση να μπορεί η ανάληψη να γίνεται σωρευτικά, αν δηλαδή κάποιος πάει στην τράπεζα της Τρίτη να μπορεί να σηκώσει 120 €, την Τετάρτη 180 € κ.ο.κ. Μένει να επιβεβαιωθεί ότι μπορεί να γίνει αυτό τεχνικά, ώστε να δοθεί το πράσινο φως με την ΠΝΠ, είπε ο κ. Μάρδας. Αντίστοιχα, εξετάζεται η δυνατότητα να παίρνουν οι συνταξιούχοι σωρευτικά τα 120 € που δικαιούνται κάθε εβδομάδα. 
Όσον αφορά στις επιταγές, θα μπορεί να γίνεται κατάθεσή τους, ενώ για όσες είχαν λήξει στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, ως πρώτη ημερομηνία λήξης θα θεωρείται η Δευτέρα. Για τις θυρίδες, ο υπουργός είπε ότι, καθώς θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα, θα μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν και να παίρνουν ότι θέλουν, αφού κλείσουν ραντεβού με τις τράπεζες
Για τους Έλληνες, που θα βρίσκονται στο εξωτερικό, ο κ. Μάρδας είπε ότι δεν θα μπορούν να παίρνουν χρήματα με τις ελληνικές κάρτες τους. Για τους εξαγωγείς, είπε ότι προβλέπεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το 80% των εσόδων τους σε ευρώ, χωρίς να χρειάζεται καμία διαδικασία έγκρισης.
Για την πληρωμή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα γίνουν μετά από 15 ημέρες και έως τότε θα εισέλθουν πολλά χρήματα στα κρατικά ταμεία. 
Για τα δημόσια έσοδα, ο κ. Μάρδας είπε ότι η υστέρηση από τον στόχο είναι μικρή και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά. Τέλος, για τις καταθέσεις είπε ότι την Τετάρτη θα ψηφισθεί η ευρωπαϊκή τραπεζική οδηγία που προβλέπει πρόσθετες διασφαλίσεις για τους καταθέτες. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου