ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4.7.15 |  | 
  Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΜΑΡΟΥΔΑ Γεώργιο της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στο γραφείο του όπου υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος μαζί του για τα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και τις αστυνομικές υπηρεσίες της Δ.Α.Αργολίδας.

Αναπτύχθηκαν τα εξής ζητήματα τα οποία χρήζουν επίλυσης:
-Τα περιπολικά πρέπει να είναι επανδρωμένα με πλήρωμα τόσο για τη ασφάλεια των συναδέλφων όσο και για την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση και οι σκοπιές της Δ.Α.Αργολίδας να είναι φρουρούμενες από σκοπό. Μετά την απεμπλοκή μας από την αποστολή ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ και την φρούρηση του ειδικού στόχου στην Ερμιονίδα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία στους Διοικητές των υπηρεσιών ότι η δύναμη δεν επαρκή.

-Εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού να αρχίσει άμεσα για όλο το αστυνομικό προσωπικό και όχι μόνο για τις ειδικές ομάδες καθώς έχει σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πραγματοποιείται.

-Η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας όπως ρητά ορίζει το Π.Δ.173/2013 με ταυτόχρονη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001.
-Η ανάρτηση πίνακα με τα οφειλόμενα ρεπό και πίνακα με τις νυκτερινές ώρες εργασίας.
Ο στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων είναι παλαιωμένος και ειδικά στα Αστυνομικά Τμήματα εντοπίζεται το πιο μεγάλο πρόβλημα καθώς τα περιπολικά τους παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και μερικά από αυτά είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούν στο δρόμο για τους συναδέλφους οδηγούς αλλά και για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε να εξεταστεί η καταλληλότητα των οχημάτων από αρμόδιο συνεργείο και όσα κριθούν ακατάλληλα να ακινητοποιηθούν μέχρι την επισκευή τους. 
-Στα κρατητήρια του Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ έχουν παρουσιαστεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα βλάβες στις ηλεκτρομαγνητικές κλειδωνιές και στις υδραυλικές εγκαταστάσεις κάποιων κελιών χωρίς να έχουν επισκευαστεί.
-Μεταστέγαση του Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ καθώς το υπάρχον κτήριο είναι ακατάλληλο να στεγάζει μια αστυνομική υπηρεσία, σε άλλο κτήριο που να πληρεί τις προδιαγραφές στέγασης μιας αστυνομικής υπηρεσίας.
-Την ανεύρεση άλλου κτηρίου για την μεταστέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών του Άργους και μέχρι την ανεύρεση του να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις στο υπάρχον κτήριο.
-Την ίδρυση ενός Μικτού Αστυνομικού Τμήματος κατάλληλα επανδρωμένο, στον Δήμο Επιδαύρου στην έδρα του δήμου στο Λυγουριό όπου και υπάρχει ιδιόκτητο αστυνομικό κτήριο όπου στεγάζεται ο Α.Σ.Λυγουριού και επαρκεί στους χώρους με ταυτόχρονη συνένωση όλων των Αστυνομικών Σταθμών που υπάρχουν στον δήμο Επιδαύρου.
Με τα νέα οργανογράμματα παρατηρήθηκε μια αύξηση των οργανικών θέσεων των Ειδικών Φρουρών στο Αστυνομικό Τμήμα της έδρας της Δ.Α.Αργολίδας το Α.Τ.Ναυπλίου. Πρόταση της Ένωσης μας είναι να υπάρξει μια ισομερής κατανομή των οργανικών θέσεων των Ειδικών Φρουρών στα Αστυνομικά Τμήματα ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΑΡΓΟΥΣ - ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

-Αστυνομικοί που κατηγορούνται με αόριστες, αναξιόπιστες, ανακριβείς καταγγελίες χωρίς ίχνος αποδείξεως δεν πρέπει να τιμωρούνται από την υπηρεσία αποσπώμενοι σε άλλη υπηρεσία χωρίς να υπάρχει λόγος. Εάν υφίστανται ευσταθείς καταγγελίες τότε ο αστυνομικός υπάλληλος να ελεγχθεί πειθαρχικά και ποινικά όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία και όχι να στιγματίζεται με απρόσκοπτες κινήσεις της υπηρεσίας.

-Δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση εκτέλεσης υπηρεσιών μεταξύ αστυνομικών της ίδιας υπηρεσίες και όλοι πρέπει να εκτελούν εναλλάξ όλες της υπηρεσίες αυτής.

-Την εξέταση πρότασης μέλους του Δ.Σ. εάν ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Α.Τ.Άργους δύναται να μεταφερθεί σε χώρο που να καλύπτει τις υπηρεσιακές του ανάγκες εντός του Αστυνομικού Τμήματος Άργους. 

Αφού τέθηκαν τα ανωτέρω θέματα στον Αστυνομικό Διευθυντή αυτός δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του πως θα πράξει το καλύτερο δυνατό, για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού ώστε να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στον νομό μας με ταυτόχρονη πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ

ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου