ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Τρύφων Αλεξιάδης: Τον Σεπτέμβριο θα διασταυρωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί


[10.08.2015]

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών, τους ελέγχους για τη φοροδιαφυγή, αλλά και τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών, αναφέρθηκε σε συνεντεύξεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στις εφημερίδες  «Πρώτο Θέμα» και στην «Real News», ο κ. Αλεξιάδης αποκαλύπτει ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η μεγάλη διασταύρωση που γίνεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς. «Ήδη από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας προκύπτουν χιλιάδες περιπτώσεις ανακόλουθων καταθέσεων σε σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις το διάστημα 2000-2012. Βρέθηκαν δηλαδή φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με καταθέσεις εκατομμυρίων, ενώ δήλωναν 60.000 ή 70.000 ετήσιο εισόδημα. Άπαντες με αυτόματο τρόπο θα κληθούν να δικαιολογήσουν πού βρήκαν αυτά τα χρήματα. Μιλάω για εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και λογαριασμούς», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ρύθμιση των 100 δόσεων 

«Θα πρέπει να δούμε παρεμβάσεις που ίσως το προηγούμενο διάστημα δεν είδαμε». «Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το χρέος του σε λιγότερο από τις 100 δόσεις, για ποιον λόγο να υπαχθεί σε αυτές;»

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των εφοπλιστών, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει : «οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχουν αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές τα πατριωτικά τους αισθήματα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να αποδείξουν ότι αγαπάνε τη χώρα. Αν όμως εμείς πάμε να επιβαρύνουμε τη ναυτιλία περισσότερο από όσο πρέπει, αυτό θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά υπέρ της ναυτιλίας άλλων ευρωπαϊκών κρατών».

Τέλος, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει «ότι είναι δυνατόν ο φόρος να είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός».


Πηγή: http://www.taxheaven.gr © Taxheaven Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/24873

ΠΗΓΗ : "  http://www.taxheaven.gr  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου