ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

«Γαλανόλευκοι» ήρωες

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



«Γαλανόλευκοι» ήρωες
Αν και δεν έχω σχέση με το πόλο, τους θαύμασα!
Μόνο με κάτι ‘’επικούς’’ αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ μπορούν να συγκριθούν.
ΜΠΡΑΒΟ, ό τι και να γίνει στη συνέχεια.
    Η Εθνική Πόλο έχασε 15-13 στα πέναλτι από την Κροατία και δεν προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό τουΠαγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους
    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλέον θα διεκδικήσει τοχάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό παίζοντας με τον αντίπαλο του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Σερβίας και της Ιταλίας.
     Ό,τι και να γράψει κανείς είναι λίγο γι' αυτή την εθνική ομάδα πόλο. Τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου πάλεψαν με απίστευτο πάθος και κατέθεσαν και την ψυχή τους στην πισίνα του Καζάν. Στο τέλος όμως η χρυσή Ολυμπιονίκης του2012 στο Λονδίνο Κροατία ήταν εκείνη που χαμογέλασε μετά την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.
    Ο Γιάννης Φουντούλης νικήθηκε στο δεύτερο κατά σειρά πέναλτι από τον μελλοντικό συμπαίκτη του στον ΟλυμπιακόΠάβιτς, ενώ στη συνέχεια οι Δαλματοί σκόραραν σε όλες τις προσπάθειές τους παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.
    Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη με την Κροατία να παίρνει... κεφάλι στο σκορ από το πρώτο οκτάλεπτο εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά της Εθνικής. Το 1-3 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου έγινε 1-4 στο ξεκίνημα της δεύτερης και η κατάσταση έδειχνε έτοιμη να... γλιστρήσει από τα χέρια των διεθνών.
    Ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωσε σε 4-5 στο ημίχρονο. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου μάλιστα ο Φουντούλης ισοφάρισε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε κακώς για παράβαση πέντε μέτρων.
    Οι Κροάτες από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος διατήρησαν σταθερά προβάδισμα δύο τερμάτων (4-6, 5-7, 6-8, 7-9 και 8-10) με την Ελλάδα να μειώνει συνεχώς στο γκολ αλλά να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει.
    Αυτό όμως συνέβη εκεί που όλα έδειχναν να μοιάζουν χαμένα. Ο Μανώλης Μυλωνάκης και ο Κολόμβος με δύο γκολ στο τελευταίο δίλεπτο ισοφάρισαν σε 10-10, οι Κροάτες δεν σούταραν καν στην τελευταία επίθεση και όλα θα κρίνονταν στα πέναλτι, όπως συνέβη και στον προημιτελικό με την Αυστραλία.
    Όμως αυτή την φορά αυτοί που χαμογέλασαν δεν ήταν οι Έλληνες, καθώς οι αντίπαλοί τους σκόραραν σε όλες τις προσπάθειές τους για να διαμορφωθεί το τελικό 15-13.
Τα οκτάλεπτα1-3, 3-2, 2-3, 4-2 (κ.α), 3-5
Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ι.Τούτσακ): ΠάβιτςΜπούριτςΠέτκοβιτςΛόντσαρ 2, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Μούσλιμ 2, ΜπούσλιεΣούκνο2, ΠασκβάλινΣέτκαΟμπράντοβιτς 1, Μπίγιατς.
ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): ΦλέγκαςΜυλωνάκης 1, ΔερβίσηςΓεννηδουνιάςΦουντούλης 2, ΠοντικέαςΑφρουδάκης 1,ΔελακάςΜουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου