Ο Δήμαρχος της Κορίνθου στην ουσία «έσπασε» το εμπάργκο της Δύσης σε σχέση με την πολιτική αναγνώριση των ρωσικών αρχών της Κριμαίας.
«Εμείς για πρώτη φορά δεχθήκαμε αντιπροσωπεία από την Ελλάδα. Χαίρομαι που παρά τις δυσκολίες, έχετε κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ρωσικής ομοσπονδίας και ήρθατε στην Σεβαστούπολη υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας», δήλωσε ο Menyailo.!!
Ο Έλληνας δημοτικός άρχοντας , από την πλευρά του, επεσήμανε το γεγονός ότι η Σεβαστούπολη και η Ελλάδα ήταν πάντα συνδεμένες περιοχές έχοντας μια   μακραίωνη κοινή ιστορία.
«Είμαστε περήφανοι που οι άνθρωποι της Σεβαστούπολης και της Κορίνθου έχουν κοινές ιστορικές ρίζες. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα αυξήσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών μας και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας, στον  τουρισμό  και σε άλλους τομείς», δήλωσε ο κύριος Πνευματικός.
Η Σεβαστούπολη βρίσκεται εντός της περιφέρειας της  Κριμαίας ποθυ τώρα ανήκει στην Ρωσία. Η ιστορία της πόλης ανάγεται στον 6ο αιώνα π.Χ., όταν ήταν η ελληνική αποικία της Χερσονήσου, περιοχή που  ιδρύθηκε στην συνέχεια η  σύγχρονη πόλη της Σεβαστούπολης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το όνομα Σεβαστούπολη επιλέχθηκε αρχικά με  ίδια ετυμολογική τάση με άλλες πόλεις της χερσονήσου της Κριμαίας, με στόχο να αντανακλάται η αρχαία ελληνική καταγωγής της . Είναι η  ένωση του ελληνικού επιθέτου «σεβαστός» (σεβάσμιος) και του ουσιαστικού  «πόλις» (πόλη).
Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία ξεκίνησαν το 1828 και συνεχίζουν να ευδοκιμούν χάρη στην ισχυρή ιστορική φιλία και τους  βαθιούς  πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών. Υπάρχει  επίσης η ελληνορθόδοξη πίστη που συνδέει την  πλειονότητα των Ελλήνων και  των Ρώσων πολιτών.
Είναι σημαντικό, ότι οι δύο χώρες μοιράζονται επίσης κοινές πολιτικές απόψεις για τα Βαλκάνια και τον κόσμο,  και με τις  δύο να είναι πλήρη μέλη  πολλών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, καταλήγει ο ρωσικός τύπος.
Η κίνηση αυτή του Έλληνα Δημάρχου τιμά όχι μόνο την πόλη του αλλά και την πατρίδα μας.