ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΕΤΕ: ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΑΜΕΣΑ ΕΣΟΔΑ 14,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

11/09/2015
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του τουρισμού στην χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Μέχρι το τέλος του έτους οι αφίξεις αναμένεται να φτάσουν τα 26 εκατομμύρια και τα άμεσα έσοδα τα 14,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίστηκε και κατά τον μήνα Αύγουστο, αφού σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν αύξηση 4,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, φθάνοντας σχεδόν τα 3 εκατομμύρια αφίξεις.
Σε επίπεδο οκταμήνου, σημειώθηκε αύξηση 6,3%, με συνολικά 11,7 εκατομμύρια αφίξεις.
Η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και τον Αύγουστο, καταγράφοντας αύξηση 23% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 και 26% σε επίπεδο οκταμήνου.
Με θετικό πρόσημο κινείται και το σύνολο σχεδόν όλων των προορισμών στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2015, με μόνες εξαιρέσεις τη Ρόδο, την Κω και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου καταγράφονται μειώσεις 2,3%, 2,1% και 1,7% αντίστοιχα.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ο κλάδος εν μέσω της φετινής τουριστικής περιόδου, η εντατική, επίμονη και συστηματική δουλειά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον ελληνικό τουρισμό αποδίδει καρπούς πετυχαίνοντας ένα ακόμα ρεκόρ.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, «υπό την προϋπόθεση της σταθερότητας των συνθηκών της αγοράς, το 2015 αναμένεται να κλείσει στο σύνολό του με περίπου 26 εκατομμύρια διεθνών αφίξεων και άνω των 14,5 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα, προσθέτοντας επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας και ενισχύοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου