οστεοπόρωση
Οι σταφίδες είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βορίου, που όπως έχει αποδειχθεί μειώνει την οστική απώλεια σε γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση.
Αν δεν μπορείς να φας τις σταφιδούλες σκέτες μπορείς να ρίξεις μια χολυφτα πάνω σε γιαουρτάκι και να προσθέσεις ξηρούς καρπούς κι άλλα πλούσια σε βόριο τρόφιμα.
Χουρμάδες για την κόπωση
Όταν νιώθεις εξαντλημένη επιζητάς ζαχαρούχα σνακ. Αντί να το ρίχνεις στη ζάχαρη, μια καλή λύση είναι η κατανάλωση χουρμά. Οι χουρμάδες έχουν σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει πως απελευθερώνουν τα σάκχαρά τους αργά και διατηρούν τα επίπεδα της ενέργειας σταθερά, παρά την έντονη γλυκύτητά τους.
Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς μάλιστα να τα καταναλώσεις με πρωτεϊνούχες τροφές όπως τα καρύδια, που θα σε κάνει να νιώσεις γεμάτη ενέργεια αλλά και χορτάτη.
Αποξηραμένα κεράσια για την αρθρίτιδα
Τα αποξηραμένα κεράσια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τις φλεγμονές, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας.
Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπιστώνει τα οφέλη των κερασιών. Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται μια «αποτελεσματική» δόση είναι μισό φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια ημερησίως.
Αποξηραμένα βερίκοκα για την αρτηριακή πίεση
Τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν τρεις φορές μαγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο σε σχέση με άλλα φρούτα όπως τη μπανάνα ενώ δεν περιέχουν ίχνος άλατος.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως όσοι καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε κάλιο έχουν έξτρα προστασία απέναντι σε καρδιακές παθήσεις και διατηρούν την πίεσή τους σε φυσιολογικά επίπεδα.
Μάλιστα, τρώγοντας αποξηραμένα βερύκοκα αντί για φρέσκα, είναι πιθανότερο ότι θα καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα οπότε θα λάβεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
Αποξηραμένα κράνμπερις για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού
Εάν είσαι επιρρεπής σε λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης τα αποξηραμένα κράνμπερις μπορούν να σου δώσουν λύση. Το φρούτο είναι πλούσιο σε προανθοακυανιδίνες, που έχουν την ικανότητα να μειώνουν την ικανότητα των βακτηρίων να προσκολλώνται στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης, κάτι που σημαίνει λιγότερες λοιμώξεις του ουροποιητικού.
Δαμάσκηνα για τη δυσκοιλιότητα
Είναι ίσως το πιο γνωστό φυτικό καθαρτικό! Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε σορβιτόλη που καθιστά ευκολότερο το να ενεργηθείς.
Σύκα για την αναιμία
Τέσσερα σύκα την ημέρα παρέχουν το ¼ της συνιστάμενης ημερήσιας δόσης σε σίδηρο.
Για να καταπολεμήσεις πλήρως την αναιμία σου μαζί με την «αγωγή σύκων» προσπάθησε να τρως και τροφές με βιταμίνη c όπως τα πορτοκάλια που θα βοηθήσει στην απορρόφηση σιδήρου από το σώμα.
.giatros-in.gr