ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση από ΕΑΑΣ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr/   " 



Ενημέρωση από ΕΑΑΣ
Γράφει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΔΑΝΙΑΣ Υποστράτηγος ε.α .Πρόεδρος ΕΑΑΣ
    Αγαπητοί συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκαν την 30 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία οι προσκυνηματικές  εκδηλώσεις  στο  ΒΙΤΣΙ  (κύριος εορτασμός) όπου παρέστη αντιπροσωπεία του Δ.Σ που αποτελείτο εκτός από τον υποφαινόμενο  και  από  τους κυρίους  Σκαρμαλιωράκη,  Καρανίσα,  Παρασκευόπουλο  και  Ντούφα  αλλά  και στον  ΓΡΑΜΜΟ όπου παρέστη αντιπροσωπεία του Δ.Σ που αποτελείτο από τουςΑντιπρόεδρο και τους κυρίους Χατσίκα και Καίσαρη.
Ομιλητές ήταν:
    Για μεν το ΒΙΤΣΙ ο Υπτγος ε.α. Χρήστος Μπολώσης, ο οποίος καθήλωσε τους θεατές με την αρίστη και πλήρως τεκμηριωμένη ομιλία του. Ολόκληρη η ομιλία του στην σελ.14 της εφημερίδας ‘’ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ’’ Αυγούστου 2015.
    Για δε τον ΓΡΑΜΜΟ ο Υπτγος ε.α Σταύρος Νικόπουλος, ο οποίος επίσης καθήλωσε τους θεατές με την επίσης άριστη και πλήρως τεκμηριωμένη ομιλία.
    Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι του Εθνικού και Ευρωπαϊκούκοινοβουλίου,  ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ Αντγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.
    Όλοι οι παρευρεθέντες τίμησαν την μνήμη των Αθανάτων νεκρών της περιόδου 1946-49 με απόλυτο σεβασμό και τάξη χωρίς έκτροπα όπως αρμόζει να τιμώνται οι ΗΡΩΕΣ.
Χαιρετισμούς απηύθυναν:
    - ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Καστοριάς Υπτγος ε.α Η. Τζωρτζόπουλος στον οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για την όλη οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης.
    - Ο υποφαινόμενος ο οποίος πολύ συνοπτικά  αναφέρθηκε στο σκοπό των εκδηλώσεων αυτών, στον συμμοριακό χαρακτήρα του πολέμου αυτού, όπως προκύπτει από πόρισμα του Σ.Α του Ο.Η.Ε.της 23
ης Μαίου 1947, αλλά και την εκπεφρασμένη βούληση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της  εποχής που μιλούσαν ευθέως για το ξενοκίνητο της επιδρομής.
        Ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Β.τ.Ε είπε επιγραμματικά «απώτερος σκοπός του Κ.Κ.Ε ήταν η κατάλυση της εδαφικής μας ακεραιότητας, η κατάλυση της πολιτικής μας ελευθερίας, η κατάλυση της
εννοίας της Ελλάδος
        Ο  δε  Πρωθυπουργός  Θεμιστοκλής  Σοφούλης  χαρακτήρισε  τον πόλεμο ως πιο ύπουλο του ιστορικού μας βίου και προκάλυμμα της ανανδρίας των γειτόνων μας. Σε ομιλία του δε προς τα στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α στην Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε τον πόλεμο ιερό και τα στελέχη λαμπρούς μαχητές και αξιότερους των αξίων της Πατρίδος.
    Τέλος και επειδή η Ε.Α.Α.Σείναι έξω από τα πολιτικά κόμματα, κάλεσα  για  μία  ακόμη  φορά  τις  Ηγεσίες  όλων ανεξαιρέτως  των πολιτικών κομμάτων να διαγράψουν από το λεξιλόγιό τους την λέξη
«ΚΟΣΤΟΣ» να ομονοήσουν, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου να βρούν την λύση, γιατί λύση υπάρχει..
    -Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α, Απτχος (Ι) ε.α Κωνσταντίνος Ιατρίδης.
    Ο μοναδικός επιζών της Μάχης του Λιτοχώρου, επίτιμος ανθυπασπιστής (Χ) Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απήγγειλε ποίημα προς τιμήν των υπερασπιστών του ΒΙΤΣΙΟΥ αλλά και του Γράμμου.
    Ακολούθησε βράβευση του επιτίμου Διοικητού της Στρατιάς Αντγου ε. α Κωνσταντίνου Κόρκα σε ένδειξη σεβασμού και τιμής για την πολύχρονη πολεμική και όχι μόνο προσφορά του προς την Πατρίδα, αλλά και προς την Ε.Α.Α.Σ.
Αυτά σ’ ότι αφορά τον εορτασμό.

    Να επαναλάβω αυτά που κατά κόρον έχουν  επισημανθεί και τα οποία θεωρώ χρήσιμα, ότι δηλαδή:
         1. Η Ε.Α.Α.Σ είναι υπεράνω και έξω από τα πολιτικά κόμματα τα οποία σέβεται και τιμά ως πυλώνες της Δημοκρατίας, δεν πολιτικολογεί αλλά  προσπαθεί με  κάθε  θεμιτό  τρόπο  να  ανταποκρίνεται  στην αποστολή της.
         2.  Ο  υπερκομματικός  της  χαρακτήρας,  διασφαλίζεται  από  τον τρόπο εκλογής των μελών του Δ.Σ καθότι αυτός αποκλείει ομαδοποιήσεις και κομματισμό. Οι συνάδελφοι εκλέγουν τους κατά την
κρίση τους ικανότερους, βάσει της προσφοράς ενός εκάστου των υποψηφίων.
         3.  Η  Ένωση  διοικείται  από  11μελές  Δ.Σ  το  οποίο  λαμβάνει αποφάσεις επί όλων των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη μας, αλλά και γενικότερα καθότι ως αιρετοί πρέπει να τοποθετούμεθα και επί γενικότερων ζητημάτων. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, και όχι του Προέδρου, ο οποίος δεν εμπλέκεται και δεν συμμετέχει σε κύκλους εκτός Ε.Α.Α.Σ.. Τα μέλη καταθέτουν τις απόψεις τους κατά
την συζήτηση των διαφόρων θεμάτων στο Δ.Σ. και υποστηρίζουν την όποια απόφαση χωρίς διαφοροποιήσεις.
    Από την αρχή της θητείας μας κάλεσα και καλώ πάλι όλα τα προβεβλημένα μέλη της Ενώσεως (Αρχηγούς, Στρατηγούς, ανώτερους κατώτερους Αξιωματικούς και Ανθυπασπιστές) να είναι στο πλευρό της Ε.Α.Α.Σ και εκφράζονται μέσω αυτής. Όλοι  μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα η Ένωση μας χωράει όλους «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» λοιπόν. Η αποστρατεία είναι συνέχεια της ενέργειας, ο σεβασμός μας, η εκτίμησή μας αλλά και η αγάπη μας είναι δεδομένος προς όλους σας. Είμαστε όλοι συνάδελφοι και όπως και παλιότερα είχα γράψει μας ενώνουν πράγματα που βιώσαμε κατά την διάρκεια της  σταδιοδρομίας  μας  κάτι  που  δεν  συμβαίνει  στους  άλλους κλάδους συνταξιούχων. «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
           4.Εκτίμησή μου είναι ότι συνεπεία ανακοινώσεων του Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ και χωρίς καμία ενημέρωσή μου ανακλήθηκε το υπηρετούν στην Ένωση  Στρατιωτικό  προσωπικό,  οπότε  για  την  αντιμετώπιση  του
όλου θέματος και την εύρυθμη λειτουργία της Ενώσεως, καλούμε για μια ακόμη φορά όλα τα μέλη της Ενώσεως να προσφέρουν εθελοντικά στην Ένωση.
           5. Προσπάθειά μας είναι να είμαστε χρήσιμοι  για όλους (ες) σας, καθημερινά είμαστε δέκτες των πάσης φύσεως θεμάτων  και προσπαθούμε  να  δώσουμε  τις  δέουσες  λύσεις  και  όπως  και  άλλες
φορές έχουμε τονίσει καλοδεχούμενη η κριτική αλλά ο καθένας μας να αναλογιστεί τι κάνει για την Ε.Α.Α.Σ.Η Ε.Α.Α.Σ.στηρίζεται στον εθελοντισμό και στη συμμετοχή σας στην πράξη και όχι στα λόγια. Περιμένουμε την ενεργό εθελοντική συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου