Με τη χρήση μιας συγκεκριμένης συσκευής που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό – πόσιμο ή υφάλμυρο- παράγεται ικανή ποσότητα ρεύματος για να τροφοδοτήσει μια μικρή κατοικία. Κατ” αναλογία, η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ενεργειακές ανάγκες συσκευών, σπιτιών, ακόμα και πόλεων, και όλα αυτά με μια μικρή ποσότητα του στοιχείου που υπάρχει παντού στη φύση γύρω μας.
Σήμερα στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη εκπομπή-παρουσίαση από το στούντιο της Τηλεόρασης της Ζούγκλας, σε συνεργασία με 41 sites σε όλη την Ελλάδα. Μείνετε συντονισμένοι…
Η εφεύρεση δεν είναι καινούρια και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980. Η ερευνητική ομάδα, υπό τον φυσικό Πέτρο Ζωγράφο, έχει προσπαθήσει εδώ και πολλά χρόνια να προωθήσει αυτή τη συσκευή και να τη θέσει στη διάθεση του ελληνικού κράτους, όμως ακόμα και μετά από απτές αποδείξεις για τη λειτουργικότητά της, που υπογράφονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ξένους ανεξάρτητους επιστήμονες, πάντα κάτι πάει «στραβά» και η ευρεσιτεχνία παραμένει στα συρτάρια και στα εργαστήρια των επιστημόνων.
zougla.gr