Αρκετές διάσημες κυρίες, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Άνιστον και η Κλόντια Σίφερ, συνηθίζουν να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα χλιαρό ποτήρι νερό με λεμόνι για να αποτοξινώσουν τον οργανισμό τους, να διευκολύνουν την πέψη και να καταπολεμήσουν το στομαχόπονο.

Οι οδοντίατροι όμως προειδοποιούν πως η επίμονη μόδα είναι καταστροφική για τα δόντια.
Η οξύτητα του ποτού, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να οδηγήσει σε αποχρωματισμό ή στο σχηματισμό κηλίδων.
Ο καθηγητής Damien Walmsley, επιστημονικός σύμβουλος του Βρετανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου, αναφέρει πως αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν υποδείξει πως όσο πιο όξινο είναι ένα ρόφημα τόσο περισσότερο φθείρει τα δόντια. Επισημαίνει ότι ο χυμός του λεμονιού είναι ιδιαίτερα βλαβερός από την άποψη αυτή, καθώς έχει pH 2 με 3, και το ζεστό νερό εντείνει τις αρνητικές επιδράσεις επειδή η διάβρωση του σμάλτου είναι εντονότερο σε υψηλές θερμοκρασίες.
Οι ειδικοί συνιστούν να πίνουμε σχεδόν όλα τα ποτά και τα ροφήματα με καλαμάκι και μάλιστα να τα πίνουμε μονομιάς, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την επαφή του υγρού με τα δόντια.
newsitamea.gr