ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού στη Ναυπλιώτισσα Μαρία Φιλίνη (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6.10.15 |  |  | 
 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.

Σε μια βραδιά γιορτινή για το μέλλον του ελληνικού σινεμά, η Κριτική Επιτροπή για ταΒραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων που αποτελείται από τον Παντελή Βούλγαρη (σκηνοθέτης - πρόεδρος της επιτροπής) και τους Λένα Παπαληγούρα (ηθοποιός),Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (κριτικός κινηματογράφου), Ηλία Γεωργιόπουλου(διανομέας) και Αντώνη Κοτζιά (ειδικός οπτικών εφέ) αποφάσισαν ομόφωνα να απονείμουν το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού στη Μαρία Φιλίνη για την ταινία «Έκρηξη», για το «εξαιρετικά ρεαλιστικό πορτρέτο που προσέδωσε προσωπικότητα στο χαρακτήρα με μία ξεχωριστή ερμηνευτική ποιότητα». 
Η Μαρία Φιλίνη ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή, τον σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα για την «εμπιστοσύνη και τη φιλία» και το Φεστιβάλ, ενώ δήλωσε χαριτολογώντας πως το προηγούμενο βραβείο της ήταν για μία έκθεση στο Γυμνάσιο με θέμα τις «αρετές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!
Βιογραφικό

Η Μαρία Φιλίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε υποκριτική στη σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Μαζί με την Κατερίνα Μαυρογεώργη, το Βασίλη Μαυρογεωργίου, το Σεραφειμ Ράδη και τον Νίκο Μαραμαθά ίδρυσαν το Skrow Theater στο εξωτικό Παγκράτι. Εκτός από την ομάδα Skrow Theater group στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος, έχει επίσης συνεργαστεί με την ομάδα Blitz σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Θέμελη Γλυνάτση, το Θωμά Μοσχόπουλο, τη Βίκυ Γεωργιάδου. Έχει εργαστεί στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο θέατρο του Νέου Κόσμου, στο θέατρο Αμόρε, στο θέατρο Πορεία και θέατρο Πόρτα. Έχει παίξει στις ταινίες «Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα και στο «Stage Fright» του Γιώργου Ζώη.
ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου