ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Με τεράστια επιτυχία ο 1ος Παλαμήδειος Άθλος στο Ναύπλιο (βίντεο)

BLOGER: Η παρούσα ανάρτηση όπως και η "  Με λαμπρές εκδηλώσεις το Ναύπλιο γιόρτασε την απελευθέρωση του από τον Τούρκικο ζυγό (βίντεο) " είναι για την 193η Επέτειο της ΄Αλωσης του Παλαμηδίου. 



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 29.11.15 | 
Η πόλη του Ναυπλίου γιόρτασε την απελευθέρωση της από τους Τούρκους διοργανώνοντας για πρώτη φορά τον «Παλαμήδειο Άθλο», μία απόσταση 5 χιλιομέτρων, με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδείου από τα 999 σκαλιά την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015.


Ο αγώνας αυτός ήταν ειδικών απαιτήσεων, καθώς οι δρομείς ανέβηκαν τα 999 σκαλοπάτια και διέσχισαν εσωτερικά το κάστρο τερματίζοντας στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και αγωνίσματα 3 και 10 χιλιομέτρων. Συνολικά σε όλα τα αγωνίσματα συμμετείχαν πάνω από 1500 αθλητές.
Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις ήταν ενταγμένες στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου.
Tο φρούριο του Παλαμηδιού, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. H κατασκευή του φρουρίου πραγματοποιήθηκε από το 1711 έως το 1714. Από το Παλαμήδι με αρχηγό τον Στάικο Σταϊκόπουλο ξεκίνησε η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, έπειτα από μακρόχρονη πολιορκία τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822.
ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου