ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

5 φθηνά οινομαγειρεία στην Αθήνα

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



5 φθηνά οινομαγειρεία στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα
    Πέντε νοσταλγικά οινομαγειρεία σερβίρουν σπιτικά μαγειρευτά και καλό κρασί για οικονομικό φαγοπότι στην Αθήνα.
    Καλά τα νεοταβερνάκια και τα μοντέρνα μεζεδοπωλεία, αλλά σαν εκείνους τους χώρους που «μυρίζουν» παλιά Αθήνα και σερβίρουν σπιτική κουζίνα και καλό κρασί σε καρό τραπεζομάντιλα, κάτω από κρασοβάρελα, δεν έχει. Κι όταν αυτή η ατμόσφαιρα συνδυάζεται με οικονομικότατες και χορταστικές μερίδες, τότε μιλάμε για πέντε από τις πιο value for money… μερακλίδικες διευθύνσεις στην πόλη.
Ρόδα Καδμείας 50, Βοτανικός, τηλ: 210 3421566    Old school χώρος, παλιές αφίσες και φωτογραφίες, η μεγάλη ρόδα στην είσοδο, που δικαιολογεί το όνομα, και τα τραπέζια καφενείου είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε σε μια αναπάντεχη γωνιά του Βοτανικού. Εδώ δοκιμάζουμε περί τα 7-8 διαφορετικά μαγειρευτά πιάτα κάθε μέρα ως τις 6 το απόγευμα, από λαδερά και σούπες μέχρι ψάρι ή κρεατικά φούρνου και κατσαρόλας, αλλά και πιο μερακλίδικες γεύσεις, όπως το συκωτάκι με τους κολοκυθοκεφτέδες και ο σπιτικός χαλβάς για τελείωμα. Ωραιότατο το μπριάμ, το γιουβέτσι, η ψαρόσουπα, αλλά και τα ζυμαρικά με τις σπιτικές σάλτσες – υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο μαζί με χύμα κρασί.
Ήπειρος Φιλοποιμένους 4, Βαρβάκειος, τηλ: 2103240773    Το οινομαγειρείο που σκέφτονται όλοι οι ξενύχτηδες για να στρώσει το στομάχι εδώ και δεκαετίες, συνεχίζει να σερβίρει φοβερό πατσά στην καρδιά της αθηναϊκής κρεαταγοράς, αλλά δεν θα χάσετε αν δοκιμάσετε και τις υπόλοιπες σπιτικές γεύσεις. Στις «βιτρίνες» με τις κατσαρόλες θα βρείτε στιφάδοφρικασέγιουβαρλάκια,σουτζουκάκια και άλλα ελληνικά πιάτα σε χορταστικότατες μερίδες, τις οποίες θα απολαύσετε στα τραπεζάκια με τα καρό τραπεζομάντιλα και τις ξύλινες καρεκλες, χορταίνοντας με λιγότερα από 10€.
Παπαγιάννη Παπαδιαμαντοπούλου 53, Ιλίσια, τηλ: 2107709313 & 2107716656    Η παραδοσιακή γωνιά του Παπαγιάννη στα Ιλίσια μοιάζει να ζει ακόμη στους ρυθμούς της δεκαετίας του '60, όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες της. Ακόμη και σήμερα, στην μεγάλη παλιά σάλα με τα πλακάκια και το ξύλινο ταβάνι, θα καθίσετε και θα δοκιμάσετε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, από μαγειρευτά όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι, το αρνί γιουβέτσι, το φρικασέ, τον κρασάτο κόκορα και τησπανακοτυρόπιτα, μέχρι μουσακάλαχανοντολμάδες, λαδερά και ωραία φασολάδα. Θα βρείτε επίσης κρεατικά της ώρας και ψάρια. Σημειώστε πως σερβίρονται και μερίδες μισού μεγέθους για τους λιγότερο πεινασμένους – υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα.
Δυο Δεκάρες η Οκά Ζίννη 29-31, Κουκάκι, τηλ: 2109220583    Σε μια ήσυχη γωνιά στο Κουκάκι, η ρετρό ταμπέλα, το παλιό ραδιόφωνο, οι νοσταλγικές αφίσες, το μωσαϊκό και τα καρό τραπεζομάντιλα στα τραπέζια μας προετοιμάζουν για φαγοπότι αλά παλαιά. Οι γεύσεις είναι εξαιρετικές, οι τιμές καλές, και αν συνυπολογίσετε ότι κάθε σαββατόβραδο και κάθε Κυριακή μεσημέρι φιλοξενείται τρίο για live μουσική με μπουζούκι και κιθάρα, η ατμόσφαιρα παραπέμπει εγγυημένα σε παρεΐστικο οινομαγειρείο της παλιάς Αθήνας. Στα του φαγητού, ξεκινάμε με σπιτική χτυπητή-«φωτιά» και φάβα παραγωγής του καταστήματος, συνεχίζουμε με ομελέτα με παστουρμά και φέτα, και στη συνέχεια επιλέγουμε από λαδερά (σπανακόρυζο να γλείφεις τα δάχτυλά σου), όσπρια,σελινάτο χοιρινό φρικασέσφακιανό αρνάκι γάλακτοςμοσχαράκι στιφάδοριγανάτο συκώτι ή χανιώτικο κοτόπουλο. Θα βρείτε επίσης κρεατικά της ώρας, ζυμαρικά και ποικιλίες, και θα τα συνδυάσετε με χύμα ρακί ή «κρασί της οκάς». Οι μερίδες κυμαίνονται στα 4-7€ - για ένα πλήρες γεύμα με κρασί υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.
Καμπάνα
Πετμεζά 5, Κουκάκι, τηλ.: 210 9219818    Σταθερή αξία στα πέριξ του Μουσείου της Ακρόπολης, ο κύριος Σπύρος μας ταΐζει σπιτικά και οικονομικά σε έναν χώρο-θρύλο όπου έτρωγαν διάσημοι ηθοποιοί και ποιητές στα ‘70s – ο Γιάννης Ρίτσος υπήρξε τακτικότατος θαμώνας και φαν τωνγεμιστών. Πέρα από το αγαπημένο έδεσμα του Ρίτσου, θα δοκιμάσετε αρνάκι φρικασέκοκκινιστό μοσχαράκιιμάμφασολάκια, και ό,τι άλλο φρέσκο έχει βρει το πρωί ο κύριος Σπύρος στην αγορά. Ο λογαριασμός, μαζί με κρασάκι, δεν θα ξεπεράσει τα 10€ κατ’ άτομο. Σημειώστε ότι η Καμπάνα λειτουργεί τις «κλασικές» ώρες μαγειρείου, ήτοι ως τις 20.00 το απόγευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου